Apakah Pembekal VPN? |


Itulah persoalan yang kami bertujuan untuk menjawab dengan artikel yang komprehensif ini. Tetapi pertama, mari pastikan anda tahu apa VPN itu.

Apakah VPN itu?

VPN (Rangkaian Persendirian Maya) adalah perkhidmatan yang menawarkan privasi dan keselamatan dalam talian. Ia menggunakan pelbagai teknologi untuk membolehkan anda menghantar dan menerima data dengan selamat, menyembunyikan identiti dalam talian anda, dan menyekat kandungan Internet terhad.

Apakah Penyedia VPN?

Penyedia VPN adalah syarikat pihak ketiga yang menawarkan perkhidmatan VPN. Pembekal VPN membolehkan anda menyambung ke pelayan VPN mereka dan menggunakan aplikasinya dan teknologi untuk mengambil kesempatan daripada standard penyulitan dan ketidaksamaan dalam talian.

Untuk lebih memahami apa penyedia VPN, berikut adalah penjelasan yang lebih mendalam:

Rangkaian Peribadi Maya berfungsi dengan mewujudkan hubungan pelanggan / pelayan di antara pelbagai peranti di mana pelanggan (anda) menyambung ke pelayan VPN, dan pelayan tersebut bersambung ke Internet. Pelayan mengendalikan semua permintaan daripada anda dan data yang diterima dari Internet. Pelanggan dan pelayan adalah kedua-duanya pada setiap hujung terowong VPN, jadi mereka adalah satu-satunya entiti yang boleh menyahsulit lalu lintas web yang disulitkan.

Mengenai pelayan VPN, pembekal perkhidmatan sama ada memiliki pelayan fizikal mereka sendiri atau menyewa Servis Swasta Maya di pusat data yang selamat di seluruh dunia.

Bagaimana Pilih Pembekal VPN yang Benar

Apabila memilih perkhidmatan VPN yang paling sesuai, anda perlu mempertimbangkan aspek tertentu:

1. Bilangan Lokasi Pelayan VPN

Lebih banyak lokasi pelayan yang ditawarkan, lebih banyak pilihan tersedia dari segi membuka kunci laman web geo-terhad. Anda juga lebih cenderung untuk mendapatkan kelajuan Internet yang lebih baik jika anda boleh memilih dari bilangan pelayan yang lebih tinggi, dan jika beberapa pelayan secara geografi dekat dengan anda (sejak lebih dekat pelayan ke lokasi semasa anda, semakin baik kelajuan sambungan).

Namun, perlu diingat bahawa anda tidak memerlukan sebilangan besar pelayan untuk menyambung (seperti lebih daripada 50 atau 100) - hanya pelayan yang cukup untuk menawarkan pelbagai kandungan yang baik. Tambahan pula, bilangan "pelayan" pelayan juga bermakna harga lebih murah.

2. Jenis-jenis Protokol dan Penyulitan VPN

Untuk memastikan privasi anda dalam talian dengan betul, yang terbaik adalah berpatutan dengan pembekal VPN yang menawarkan piawaian penyulitan kuat (seperti AES) dan protokol VPN selamat, seperti OpenVPN. Sudah tentu, lebih baik jika pembekal menawarkan anda akses kepada pelbagai protokol VPN juga.

Penyedia VPN yang baik juga harus membenarkan anda bebas bertukar antara protokol VPN, supaya anda mempunyai lebih banyak kawalan ke atas sambungan anda.

3. Dasar Pembalakan

Penyedia VPN harus menawarkan jaminan bertulis bahawa mereka tidak menyimpan sebarang log. Walaupun semua penyedia VPN terpaksa menyimpan sejumlah kecil data pelanggan, mereka harus menjamin bahawa tiada aktiviti dalam talian anda direkodkan atau direkodkan.

Mengapa? Kerana apa-apa data yang dilog boleh dieksploitasi oleh penjenayah siber, pihak berkuasa, atau pengiklan.

4. Harga Langganan

Pembekal VPN biasanya menawarkan langganan antara $ 5 hingga $ 10 sebulan. Anda tidak harus menganggap bahawa pembekal paling mahal adalah yang terbaik, dan harus mendasarkan pilihan anda pada kualiti perkhidmatan dan bukannya biaya.

Yang berkata, penyedia VPN percuma harus dielakkan untuk beberapa sebab. Bukan sahaja mereka menawarkan perkhidmatan terhad yang seringkali mempunyai caj tersembunyi, tetapi mereka juga telah diketahui secara rahsia memanfaatkan kelajuan Internet klien mereka dan menggunakan komputer yang tidak berfungsi sebagai nod keluar, yang membolehkan pengguna yang tidak diketahui menggunakan Internet tanpa pengetahuan anda.

Pilih Pembekal VPN

5. Apl Klien VPN

Kebanyakan penyedia VPN menawarkan aplikasi VPN untuk Windows, macOS, iOS, dan Android. Sesetengah juga menawarkan aplikasi untuk Amazon Fire TV, Android TV, Linux, dan peranti lain.

Walau bagaimanapun, anda harus sentiasa menyemak semula bahawa pembekal VPN yang anda ingin gunakan menawarkan aplikasi yang serasi untuk peranti anda. Sekiranya peranti anda tidak mempunyai sokongan VPN asli (misalnya seperti Xbox, misalnya), semak untuk melihat sama ada pembekal boleh membantu anda menetapkan VPN pada penghala bukan.

6. Kelajuan Sambungan

Bagi kebanyakan pengguna, kelajuan lebih penting daripada mempunyai sebilangan besar pelayan. Tidak ada gunanya dapat mengakses kandungan dari seluruh dunia jika anda tidak dapat mengalirnya pada kelajuan yang munasabah.

Idealnya, anda harus memilih pembekal VPN dengan pelayan berkelajuan tinggi, jalur lebar tanpa had dan pelayan yang terletak berhampiran / di negara anda (tidak semua daripada mereka, hanya beberapa).

7. P2P / Torrenting Support

Jika anda merancang muat turun torrents, pastikan penyedia VPN membenarkan ini, dan mempunyai pelayan di negara yang tidak mendakwa atau menyekat aktiviti seperti - seperti Romania, Switzerland, Belanda, atau Sepanyol.

8. Bilangan Sambungan Serentak

Untuk memanfaatkan sepenuhnya VPN anda, anda mungkin akan menyambung komputer, telefon, dan peranti lain pada masa yang sama. Pastikan pembekal VPN menawarkan sekurang-kurangnya 3-5 sambungan serentak. Jika tidak, anda perlu terus masuk dan keluar pada peranti yang berlainan berulang kali.

9. Negara Di mana Penyedia VPN Berasaskan

Kebanyakan negara mempunyai dasar pengekalan data yang membenarkan pihak berkuasa kerajaan mengakses data pengguna yang telah log masuk. Pastikan pembekal VPN yang anda minati tidak berpusat di negara tersebut. Sebagai peraturan umum, negara-negara seperti Gibraltar dan Moldova adalah pertaruhan yang selamat.

Ia juga semestinya menyemak rekod jejak umum negara berkenaan pengintipan dan pemantauan, untuk memastikan tiada maklumat anda boleh diminta oleh agensi kerajaan.

10. Perkhidmatan dan Ciri

Adalah lebih baik untuk memilih pembekal yang menawarkan faedah tambahan di samping perkhidmatan VPN - seperti DNS Pintar, Proksi, Killswitch, perlindungan Leak DNS, dan Killer Aplikasi. Ini semua perkhidmatan yang bernilai. Walau bagaimanapun, jika anda hanya mencari perkhidmatan asas untuk harga yang rendah, ini tidak selalu penting untuk keputusan pembelian anda.

11. Sokongan Pelanggan

Idealnya, anda harus memilih pembekal yang menawarkan sokongan 24/7 pelanggan. Live-chat dan kehadiran media sosial (terutamanya di Twitter) juga memudahkan anda untuk berhubung dengan pembekal jika anda menghadapi sebarang masalah.

Tinjauan juga boleh memberi anda idea tentang berapa lama ia memerlukan pasukan sokongan penyedia VPN untuk menjawab isu dan menyelesaikannya.

Mencari Pembekal VPN Boleh Dipercayai? Kami telah Mendapatkan Anda Dilindungi!

Kami di sini di CactusVPN menawarkan perkhidmatan VPN terkemuka yang anda boleh selalu bergantung. Kami menyediakan lebar jalur tanpa had, aplikasi VPN serasi platform serasi, sokongan 24/7 dan Killswitch yang memastikan anda sentiasa selamat dalam talian.

Selain itu, tidak kira apa yang anda mahu lakukan di web, kami mendapat penyelesaian:

  • Sekiranya anda berazam untuk melindungi privasi anda, anda akan menyukai penyulitan AES mewah VPN kami dan hakikat bahawa kami tidak menyimpan sebarang log apa pun.
  • Sekiranya anda hanya mahu mengakses kandungan yang disekat dan menyiarkannya, perkhidmatan DNS Pintar kami boleh membantu anda mengakses lebih dari 300 tapak web geo-terhad di seluruh dunia.
  • Sekiranya anda hanya berminat dengan perkongsian fail, anda hanya boleh menyambung ke salah satu pelayan VPN berkelajuan tinggi 9 kami dengan sokongan P2P (daripada 28+).
  • Dan jika anda hanya mempunyai anggaran yang ketat dan hanya ingin memintas kerja / firewall sekolah, anda akan senang mengetahui kami menawarkan harga yang sangat berpatutan.

Oh, dan anda juga boleh menikmati sehingga 5 sambungan serentak dengan perkhidmatan kami pada berbilang peranti.

Itu Tidak Semua - Kami Juga menawarkan Percubaan Percuma

Sekiranya anda tidak yakin sepenuhnya CactusVPN dapat memenuhi semua keperluan anda, mengapa tidak menguji ujian perkhidmatan kami secara percuma dahulu? Kami menawarkan percubaan 24 jam - tiada butiran kad kredit diperlukan!

Lebih-lebih lagi, sebaik sahaja anda menjadi pengguna CactusVPN, anda masih akan dilindungi oleh jaminan 30 hari kami, jadi terdapat 0 risiko yang terlibat.

Jenis Perkhidmatan Penyedia VPN Yang Sesuai Untuk Saya?

Ia bergantung kepada keperluan dan niat khusus anda. Namun, kami melakukan beberapa penyelidikan dan menghasilkan 4 kategori orang yang boleh mendapat manfaat daripada perkhidmatan VPN, dan siapa yang dimiliki oleh salah satu daripada kategori tersebut harus mengawasi:

Pelajar / Pekerja

Pelajar / Pengguna VPN Pekerja

Dalam kes ini, selamat untuk menganggap anda berminat untuk membuka sekatan laman web yang terhad dan mengakses kandungan yang disekat di sekolah atau rangkaian syarikat anda.

Jika anda ingin menaikkan harga, anda perlu memilih VPN dengan langganan murah atau diskaun dan tumpuan pada kelajuan sambungan yang hebat dan bukan tahap keselamatan yang tinggi. Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk melakukan beberapa perbankan dalam talian di sekolah / kerja atau mengakses / meretas fail sekolah / kerja yang sensitif, anda harus mempertimbangkan untuk mengutamakan penyulitan melalui kelajuan.

Orang Dengan Pemikiran Whistleblower

Sectret Agent VPN User

Sama ada anda seorang pemberi maklumat sebenar atau hanya seseorang yang tinggal di sebuah negara di mana pengawasan massa adalah norma, anda harus memberi tumpuan kepada protokol penyulitan kuat dan ciri-ciri dan faedah yang berorientasikan privasi seperti Killswitch atau dasar tidak log.

Sesetengah pembekal VPN yang berorientasikan privasi mungkin tidak sangat mesra bajet, tetapi anda benar-benar boleh meletakkan harga pada privasi anda dalam kes ini?

Orang Yang Mengemukakan Fail secara teratur

Pengguna VPN Pengundera

Terlepas dari apakah anda hanya ingin memuat turun kandungan yang tersedia secara bebas, atau ingin mendapatkan tangan anda di atas torrents tanpa berakhir dalam masalah hukum atau memiliki IP anda terdedah kepada Swarm, Anda memerlukan penyedia layanan VPN yang menawarkan sambungan berkecepatan tinggi , jalur lebar tanpa had, dan menyokong memuat turun torrent (walaupun anda tidak berminat dengan torrents - lebih selamat daripada maaf).

Orang Yang Sedang Ingin Hiburan

Pengguna VPN Penonton

Mahu menonton filem dan pertunjukan kegemaran anda di Netflix di luar AS? Berminat untuk menyemak rancangan terkini di BBC iPlayer? Anda memerlukan pembekal VPN dengan pelayan di negara tersebut - dan mana-mana negara lain yang mempunyai kandungan yang disekat geo yang anda mahu akses. Lebar jalur lebar dan aplikasi serasi platform serasi juga akan membantu.

Selain itu, anda juga harus mempertimbangkan melanggan kepada pembekal VPN yang menawarkan perkhidmatan DNS Pintar juga - sebagai sandaran jika VPN mendapat disekat atau tidak berfungsi.

Juga, dalam kes ini, tahap penyulitan tinggi tidak semestinya menjadi tumpuan besar - melainkan jika anda benar-benar merasa perlu.

Apakah Pembekal VPN? Garisan bawah

Penyedia VPN adalah syarikat pihak ketiga yang membeli perkhidmatan VPN dari. Pembekal menawarkan anda akses kepada pelayan VPN melalui klien VPN yang biasanya datang dalam bentuk aplikasi yang serasi platform silang.

Apabila memilih penyedia VPN, penting untuk memastikan mereka menawarkan penyulitan kuat, dasar tidak log, lokasi pelayan yang relevan, sekatan lebar jalur dan sokongan yang layak - bukan sekadar harga yang menarik.

Apakah Pembekal VPN? |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

32 + = 33

map