Apa itu Obfsproxy? (Inilah Apa yang Anda Perlu Tahu) |


Apa itu Obfsproxy?

Obfsproxy adalah subproject Tor yang boleh digunakan untuk menyembunyikan cara trafik dalam talian kelihatan seperti.

Sebab utama mengapa Obfsproxy dibangunkan adalah kerana terdapat negara-negara yang menggunakan DPI (Deep Packet Inspection) untuk menyekat sambungan VPN, atau kerajaan yang memaksa ISP untuk menyaring trafik SSL. Oleh itu, menggunakan Obfsproxy berpotensi membantu anda mengelakkan daripada menapis lalu lintas anda dan diharamkan.

Walaupun pada mulanya hanya dibina untuk Tor, Obfsproxy mempunyai ciri yang membolehkan pemaju untuk merekabentuk, menyebarkan, dan menguji lebih banyak lapisan obfuscating yang tidak ada kaitan dengan Tor. Oleh sebab itu, Obfsproxy telah mula digunakan untuk membongkar trafik OpenVPN juga.

Bagaimana Obfsproxy Work?

Ringkasnya, Obfsproxy membantu mengubah cara aliran trafik dalam talian kelihatan. Kerajaan atau ISP yang menggunakan algoritma DPI boleh mengklasifikasikan lalu lintas Internet dengan protokol dengan melihat aliran dan menentukan apakah itu (HTTP, HTTPS, SSL, VPN dan sebagainya).

Cara Obfsproxy berfungsi dengan mempunyai modul "obfs2" menambah pembungkus penyulitan di sekitar lalu lintas yang dipersoalkan (Tor atau OpenVPN). Untuk memastikan enkripsi berjaya, modul menggunakan proses jabat tangan tanpa corak byte yang dikenali.

Sebagai contoh, Obfsproxy akan membolehkan anda untuk membongkar trafik OpenVPN untuk menjadikannya kelihatan seperti biasa, lalu lintas HTTP tidak berbahaya.

Adakah Obfsproksi 100% Dijamin untuk Kerja?

Tidak tepat. Walaupun ia cekap, ia tidak akan berfungsi dengan sempurna. Perlu diingat bahawa walaupun aliran lalu lintas akan bertopeng, ia masih akan mempunyai corak yang dikenali, seperti:

 • Masa
 • Jumlah dagangan
 • Saiz paket

Dengan maklumat itu, ujian entropi yang menyeluruh dapat menunjukkan penapis kerajaan atau ISP anda bahawa jabat tangan penyulitan terlalu rawak berbanding dengan jenis jabat tangan yang lain. Dalam keadaan itu, mereka boleh pergi sejauh membuatnya supaya hanya protokol yang mengiktiraf DPI dibenarkan melalui.

Bagaimana Menggunakan Obfsproxy untuk Lalu Lintas OpenVPN

Proses persediaan OpenVPN Obfsproxy keseluruhannya cukup rumit dan agak sukar. Sebaik-baiknya, anda harus menggunakan perkhidmatan VPN dan bukannya pelayan VPN anda sendiri kerana lebih mudah untuk menghancurkan lalu lintas OpenVPN dengan cara itu.

Apa itu Obfsproxy? (Inilah Apa yang Anda Perlu Tahu) |

Dengan cara ini, inilah gambaran yang agak cepat tentang bagaimana proses biasanya berfungsi pada platform Windows:

Langkah awal

Pertama, inilah senarai perkara yang anda perlukan sebelum anda memulakan:

 • Server OpenVPN yang bekerja (sama ada yang anda ada atau sewa, atau yang ditawarkan oleh pembekal VPN).
 • Aplikasi pihak klien OpenVPN.
 • Python 2.7 (versi yang lebih baru juga baik, tetapi yang disyorkan untuk Obfsproxy).
 • PuTTy, perisian yang digunakan untuk akses jauh ke pelayan OpenVPN. Ia tidak perlu jika anda menggunakan pelayan daripada pembekal VPN.
 • Microsoft C ++ Compiler untuk Python 2.7.
 • OpenSSL Light.
 • Pelanjutan ProxySwitchy Sharp (atau tambahan proksi yang baik).

Mari bermula dengan pelanggan

Untuk pemula, pasang Python 2.7 dalam direktori lalai. Selepas itu, pasangkan Microsoft C ++ Compiler untuk Python 2.7. Jika anda melakukan penyelidikan, anda akan melihat tiada penyusun untuk versi Python yang lebih baru, itulah sebabnya kami mengesyorkan menggunakan Python 2.7.

Apabila selesai, teruskan memasang OpenSSL Light (hanya gunakan tetapan lalai), dan kemudian mulakan semula komputer anda.

Kini tiba masanya untuk mengendalikan fail OpenVPN. Jika anda sudah menggunakan perkhidmatan VPN, pembekal akan memberikan anda akses kepada fail konfigurasi yang anda perlukan. Jika tidak, teruskan untuk memasang klien OpenVPN. Selepas itu, anda akan mendapati semua fail yang anda perlukan dalam direktori lalai: "C: / Program Files / OpenVPN / config." Cari fail konfigurasi yang anda akan gunakan untuk menyambung ke pelayan OpenVPN, dan membukanya dengan Notepad (kita syorkan untuk menjalankannya dalam mod Pentadbir). Simpan fail di bawah nama yang berbeza supaya anda akan mempunyai salinan di mana anda boleh bekerja tanpa membuat sebarang kesilapan.

Bergerak, anda akan mengubah suai fail konfigurasi supaya kelihatan seperti ini:

proto tcp-client
jauh 8080
port 1194
dev tun1
rahsia ovpn.key
redirect-gateway def1
ifconfig 10.4.0.2 10.4.0.1
kaus kaki-proksi-cuba semula
kaus kaki-proksi 127.0.0.1 10194

"Your-server-IP" harus digantikan dengan alamat IP pelayan anda atau pelayan VPN yang anda akan gunakan. Pada baris yang sama, anda juga boleh menukar nombor port ke sesuatu selain "8080."

Sekarang, simpan fail itu. Pastikan ia disimpan sebagai fail .ovpn dan bukan fail .txt. Juga, jangan timpa fail asal.

Mengkonfigurasi Obfsproxy

Buka Prompt Perintah dalam mod Pentadbir, dan ketik perintah berikut satu baris pada masa:

cd C: \ Python27 \ Scripts
memasang paip - tambah paip
paip memasang obfsproxy
obfsproxy --log-min-severity = info obfs2 --shared-secret = socks 127.0.0.1:10194

Gantikan "beberapa-rawak-kunci" dengan kata laluan yang anda mahu gunakan.

Pastikan anda menekan Enter selepas setiap arahan. Jika anda mendapat sebarang kesilapan selepas arahan kedua, anda boleh mengabaikannya.

Apabila anda selesai, Prompt Perintah harus memberitahu anda bahawa ia telah mendengar lalu lintas Obfsproksi. Setiap kali anda ingin menjalankan Obfsproxy untuk membongkar trafik OpenVPN, anda perlu menjalankan arahan pertama dan terakhir, dan biarkan Prompt Perintah terbuka.

Persediaan Proksi Pilihan

Anda tidak perlu melakukan langkah ini, tetapi perlu jika anda merancang untuk menggunakan sambungan OpenVPN Obfsproxy untuk melihat kandungan yang disekat geo pada platform seperti Netflix. Biasanya, jika anda tidak menetapkan proksi apabila menggunakan Obfsproxy, platform penstriman mungkin ditetapkan ke kawasan yang salah.

Cara paling mudah untuk menyediakan proksi adalah dengan melakukan sambungan pelayar yang kami sambungkan di atas. Setelah dipasang, buka tetapan ProxySwitchy, dan buat profil baru. Pilih "Konfigurasi Manual," dan kemudian masukkan butiran berikut:

 • SOCKS Host - 127.0.0.1
 • Pelabuhan - 8080 (atau port yang anda gunakan dalam fail config OpenVPN)
 • SOCKS v5

Namakan profil apa sahaja yang anda inginkan, tetapi jangan hidupkan sambungan. Hanya lakukannya apabila anda telah membuat sambungan ke pelayan OpenVPN.

Menyediakan Server

Sebelum kita mula, perlu diperhatikan bahawa jika anda menjalankan pelayan OpenVPN anda sendiri pada AWS (Amazon Web Services), anda mungkin perlu menambah peraturan baru yang menghalang firewall contoh EC2 daripada menyekat trafik Obfsproksi.

Bergerak, untuk mengkonfigurasi pelayan, anda perlu bermula dengan PuTTy kerana anda akan menggunakannya untuk menyambung ke pelayan melalui SSH. Anda perlu menyemak fail konfigurasi OpenVPN pada filder anda untuk memastikan port 1194 terbuka. Python biasanya telah dipasang (terutamanya jika anda menggunakan edaran Linux moden). Sekiranya tidak, terus lakukannya.

Selepas itu, ketikkan arahan berikut satu baris masa dalam terminal PuTTy:

sudo yum install gcc
sudo pip memasang obfsproxy
obfsproxy --log-min-severity = info obfs2 --dest = 127.0.0.1: 1194 --shared-secret = server 0.0.0.0:8080

- Versi Linux yang lama mungkin menggunakan "apt-get" dan bukannya "yum".
- "beberapa-rawak-kunci" mesti diganti dengan kata laluan yang anda gunakan untuk klien

Sekiranya semuanya berjalan dengan lancar, terminal akan memaparkan mesej yang memberitahu anda bahawa pelayan OpenVPN sedang mendengar di port khusus untuk lalu lintas Obfsproksi.

Sekiranya anda sudah mempunyai langganan VPN dari pembekal yang pelayannya menyokong Obfsproxy, anda tidak akan perlu melakukan apa-apa kerana pembekal akan telah menjaga segala-galanya bagi pihak anda.

Menubuhkan Sambungan Melalui Obfsproxy

Apa yang anda perlu lakukan ialah menjalankan GUI / klien OpenVPN sementara Obfsproxy sedang berjalan pada Prompt Perintah anda dan terminal PuTTy anda. Apabila anda melihat ikon OpenVPN bertukar hijau, ia bermakna sambungan telah ditubuhkan.

Sekarang, jika anda ingin menonton beberapa rancangan yang disekat geo, buka penyemak imbas anda (Chrome dalam kes ini), dan pilih profil yang anda buat untuk sambungan ProxySwitchy anda.

Adakah Terdapat Cara Mudah untuk Melakukan Ini?

Ya, seperti yang telah kami sebutkan, jika anda menggunakan perkhidmatan VPN, lebih mudah untuk menghancurkan lalu lintas OpenVPN sejak konfigurasi pelayan dikendalikan oleh pembekal, dan mereka juga menawarkan anda akses ke fail konfigurasi OpenVPN yang telah dikonfigurasi.

Apa itu Obfsproxy? (Inilah Apa yang Anda Perlu Tahu) |

Paling banyak, anda hanya perlu memasang GUI OpenVPN dan konfigurasi Obfsproxy seperti yang kita nyatakan dalam artikel ini. Anda juga boleh menambah proksi pilihan dalam pelayar untuk memastikan geo-blocking tidak menjadi masalah.

Perlukan VPN Selamat untuk Menjaga Anda Selamat Dalam Talian?

Kami hanya mendapat apa yang anda perlukan - perkhidmatan VPN mewah yang menawarkan akses kepada OpenVPN melalui TCP dan UDP. Kami menawarkan akses kepada banyak ciri keselamatan yang boleh membantu anda melindungi data dalam talian anda dari DPI:

 • Penyulitan gred ketenteraan (AES)
 • Dasar tiada log
 • Perlindungan kebocoran DNS
 • A Killswitch dan Apps.Killer

Selain itu, perkhidmatan kami juga menyokong trafik Tor, jadi anda boleh menggunakannya bersama Tor jika anda mahu.

Ambil Kelebihan Sambungan Terjamin pada Peranti Pelbagai

Kami merancang pelbagai pelanggan VPN serasi platform yang berfungsi pada platform yang paling popular: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Amazon Fire TV.

Aplikasi CactusVPN

Berikan Perkhidmatan Kami Cubalah Percuma Caj Pertama

Tidak perlu membuat komitmen dengan segera - anda sebenarnya boleh mencuba percubaan 24 jam percuma kami terlebih dahulu untuk melihat sama ada perkhidmatan VPN kami boleh memenuhi semua keperluan privasi dalam talian anda

Juga, sebaik sahaja anda membuat keputusan untuk memilih pelan langganan dan menjadi pengguna CactusVPN, anda akan dengan senang hati mengetahui bahawa kami juga menawarkan jaminan wang balik 30 hari jika sesuatu tidak berfungsi sebagaimana mestinya.

Kesimpulan - Apa itu Obfsproxy?

Obfsproxy adalah cara untuk menutup aliran lalu lintas Tor dan OpenVPN untuk menjadikannya kelihatan seperti sesuatu yang lain (lalu lintas HTTP biasa, misalnya). Obfsproksi sangat sesuai untuk orang-orang yang tinggal di negara-negara di mana kerajaan memaksa ISP menggunakan DPI dan menapis trafik SSL.

Mengawal trafik OpenVPN agak rumit, tetapi menjadi lebih mudah jika anda menggunakan perkhidmatan VPN pihak ketiga dengan sokongan Obfsproxy sejak pembekal mengendalikan konfigurasi pelayan dan pihak klien bagi pihak anda. Apa yang perlu anda lakukan ialah menubuhkan sambungan Obfsproxy, yang cukup mudah dilakukan pada Windows dan Linux kerana hanya memerlukan beberapa baris arahan.

Apa itu Obfsproxy? (Inilah Apa yang Anda Perlu Tahu) |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 5 =

map