VPN használata útválasztón |


Igen, ez megvalósítható, bár nem biztos, hogy nem sétálunk a parkban. A telepítési folyamat kicsit bonyolult lehet, ha nem vagy rendkívül tech-hozzáértő. És az előre konfigurált útválasztó megvásárlásával való kihagyása meglehetősen költséges lehet.

De mielőtt még elérjük ezt, először meg kell vizsgálnunk, vajon ez valami igazán hasznos-e Önnek.

Tehát itt van minden, amit tudnia kell a VPN útválasztón történő használatának előnyeiről és hátrányairól (többek között):

Milyen előnyei és hátrányai vannak a VPN használatával az útválasztón?

Különböző divatos előnyökkel jár, és a hátrányokkal kapcsolatban mérlegelnie kell a telepítés megkezdése előtt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a VPN használata útválasztón valóban hasznot jelent-e Önnek..

Az előnyök

Használhat VPN-t több eszközön

Míg a legtöbb VPN általában az eszközök többségén működik, manapság gyakran nem elég a platformok közötti kompatibilitás. Mi lenne, ha VPN-t szeretne használni például az Xbox, a PlayStation vagy az intelligens TV-n?

1. router

Nos, ez a fajta ténylegesen megtehető, ha VPN-t állít be egy útválasztón. Amint ez megtörtént, minden eszköz, amely csatlakozik az útválasztójához, képes lesz használni a VPN funkcióit.

Ez azt jelenti, hogy képes lesz nézni a földrajzilag korlátozott tartalmat az intelligens TV-jén, vagy hozzáférhet a konzolon lévő földrajzilag blokkolt játékterületekhez.

Csak egy telepítésre van szükség

Többé nem kell több eszközre telepítenie vagy konfigurálnia a VPN alkalmazásokat és az ügyfeleket. Elegendő, ha egyszer beállítja a VPN-t az útválasztón, és ezzel elvégezhető. Alapvetően minden olyan eszköz, amely képes lesz csatlakozni az útválasztójához, automatikusan a rajta konfigurált VPN-t fogja használni.

A VPN mindig be van kapcsolva

Miután a VPN-t konfigurálta egy útválasztón, az említett útválasztó mindig csatlakozik az internethez a VPN-en keresztül. Tehát nem kell attól tartania, hogy elfelejti bekapcsolni a VPN-t, amikor online lép, és az online forgalmat és személyes adatait nyitva hagyja.

Egy útválasztó VPN megvédheti Önt a WiFi Operációtól

Ha nem ismeri a WiFi orvvadászatot, akkor gondoljon rá, mintha valaki csatlakozna a WiFi hálózathoz, és az engedély nélkül használja. Ezt általában megakadályozhatja, ha a helyén van egy erős jelszó, de - néha - egy szorgalmas hackert csak meg tudja tudni kerülni..

Amikor ez megtörténik, képesek lesznek összegyűjteni a földrajzi vonatkozású információkat rólad, mert megkapják az Ön IP-címét.

De ha egy VPN működik az útválasztón, akkor bizonyos fokú anonimitást élvezhet, mivel a valódi IP-jét egy másikra cseréli.

Tehát, ha a WiFi-hálózat ilyen módon megsérül, akkor a meg nem hívott vendég nem fogja tudni meghatározni a tartózkodási helyét. Hasonlóképpen, ha ártatlan célokra használják az Ön WiFi-jét, akkor az nem fog visszakeresni az Ön IP-jére.

A hátrányok

Töltse le és csatlakozási sebességet vehet fel

Ha például VPN-t használ útválasztón vagy számítógépen, akkor valószínűleg lassabb a kapcsolat és a letöltési sebesség. Ez szinte mindig akkor történik, ha az útválasztó gyenge CPU-val rendelkezik, és ha titkosításhoz nagy VPN protokollt használ (például például az OpenVPN).

Sajnos, még ha olyan VPN protokollt is használ, amely elősegíti a sebesség fölött a biztonságot (mint például az L2TP), akkor az online sebessége nem lesz csúcspontján, ha az útválasztó CPU-ja alulteljesít. Valójában ez a D-Link és a TP-Link útválasztók általános problémája.

Az egyetlen módja annak, hogy megkerüljék ezt a kérdést, az eredményesebb útválasztó beszerzése lenne. Ez azonban nagyon sokba kerülhet. Az ártartomány bárhol 100 dollártól 200 dollárig terjedhet, és akár 500 dollárig vagy ennél is magasabb lehet.

Nem csak, hogy minél több eszközt csatlakoztatott egy adott VPN szerverhez az útválasztón keresztül, annál lassabb lesz az általános internetkapcsolat sebessége..

Lehet, hogy nem fér hozzá az országában a blokkolt tartalmakhoz

Mivel a VPN beállítása egy útválasztón azt jelenti, hogy mindig bekapcsol, az IP-címét mindig egy adott országhoz kell beállítani, amikor az útválasztón keresztül érinti az internetet.

Tehát, ha az Egyesült Államokban él, és beállította az útválasztót az Egyesült Királyságban lévő VPN-kiszolgálóhoz való csatlakozáshoz, akkor valószínűleg nem fog hozzáférni az Egyesült Államok földrajzilag korlátozott tartalmaihoz, mint például a Netflix US vagy a Hulu, például . Ennek oka az, hogy online kapcsolatakor folyamatosan lesz egy brit IP-címe.

Netflix Remote

Ennek megkerüléséhez manuálisan módosítania kell a VPN-kiszolgálót az útválasztó firmware-jében. Ha azonban a Tomato router firmware-t használja, akkor ez nem lesz probléma, mivel 2 VPN-kiszolgálót állított be, és könnyedén váltott közöttük.

A VPN beállítása az útválasztón nehéz lehet

Sajnos ez nem olyan egyszerű, mint a beállítási folyamat futtatása, a „Befejezés” gombra kattintás, és az Ön böngészése az interneten.

Ehelyett általában hozzáférnie kell az útválasztó alapértelmezett átjáró címéhez, meg kell csípnie a hálózati kapcsolatot, és még konfigurációs fájlokat is le kell töltenie és szerkesztenie kell - csak néhány lépés megnevezéséhez. Ha nincs tapasztalata az ilyen dolgokkal, nagyon ijesztő lehet.

Szerencsére a legtöbb VPN-szolgáltató lépésről lépésre kínál útmutatásokat, amelyek bemutatják, hogyan kell VPN-t beállítani egy útválasztón. Itt, a CactusVPN-nál megvan a saját könnyen érthető oktatóanyagai is arra az esetre, ha érdekli.

Nem minden útválasztó kínál VPN támogatást

Egyes útválasztók csak nem támogatják a VPN funkciókat, főleg azért, mert a firmware nem engedélyezi. Mi több, még akkor is, ha egy útválasztó rendelkezik VPN támogatással, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy támogatja az összes VPN protokollt.

Például a Tenda útválasztók csak a PPTP és az LT2P protokollokat támogatják. Noha ezek a protokollok megfelelő sebességet kínálnak, ezeket könnyen le lehet tiltani, néha küzdenek a tűzfalakkal, és alig nyújtanak védelmet. Az LT2P valójában nem rendelkezik titkosítással.

A router operációs rendszerei nem mindig biztonságosak

Ez a fajta probléma, amelyet még a VPN sem tud megoldani. Alapvetően, ha az útválasztó gyártója nem bocsátja ki a rendszeres operációs rendszer frissítéseit a saját útválasztó modelljére, akkor az operációs rendszer kiszolgáltatottá válik a hacker támadásokkal szemben.

Időnként elegendő lehet egy egyszerű operációs rendszer hiba vagy a nem megfelelő firmware-konfiguráció, ha valaki másnak távoli hozzáférést biztosít az útválasztóhoz.

A VPN-titkosítás egy útválasztón nem olyan biztonságos

A VPN eszközön vagy számítógépen történő használatához képest a VPN használata egy útválasztón azt jelenti, hogy a gyengébb formátumú VPN-titkosítást alkalmazzák..

Ennek oka az, hogy a VPN-titkosítás az útválasztón megy keresztül, és ennyi is. Innentől kezdve a helyi hálózaton lévő összes eszköz nem biztonságos.

Hogyan állíthat be VPN-t egy útválasztón?

Íme néhány általános lépés, amelyet követnie kell a VPN beállításához egy útválasztón. Ha valami pontosabbat keres, ne feledje, hogy már vannak lépésről lépésre útmutatók a CactusVPN beállításához több útválasztón..

1. A router villogása (opcionális)

Vegye figyelembe, hogy ezt a lépést csak akkor kell követnie, ha az útválasztó firmware-e nem nyújt VPN-támogatást. Ha igen, akkor továbbléphet és kihagyhatja.

Lényegében a villogás azt jelenti, hogy az útválasztójához tartozó firmware-t egy újabb, továbbfejlesztettre cseréli. Általában, ha egy útválasztó nem futtat DD-WRT vagy Tomato firmware-t, a legtöbb ember úgy dönt, hogy villog..

Állítsa be a VPN-t az útválasztón

Természetesen, mielőtt ezt megtenné, ellenőrizze, hogy az útválasztó kompatibilis-e a DD-WRT vagy a Tomato firmware-rel. Könnyen megtudhatja, ha megnézte a DD-WRT támogatott eszközök listáját és a Tomato támogatott útválasztóinak listáját..

Ha az eszköz nem kompatibilis, akkor vagy be kell szereznie egy támogatott útválasztót, vagy közvetlenül kell vásárolnia egy villogó útválasztót. Ez utóbbi lehetőséget csak akkor szabad fontolóra venni, ha nem gondolja, hogy rendelkezik technikai know-how-val a VPN beállításához egy útválasztón, mivel a villogó útválasztók meglehetősen drágák..

Most maga a folyamat. Itt van, mit kell tennie:

 1. Töltse le a megfelelő DD-WRT / Tomato telepítőfájlokat az útválasztójához.
 2. Ezután hajtson végre egy kemény alaphelyzetbe állítást. Általában ezt megteheti, ha 10 másodpercig lenyomva tartja a Reset gombot.
 3. Miután az útválasztó elindult, jelentkezzen be az admin oldalra. Ellenőrizze az útválasztó kézikönyvét, hogy megtudja, milyen címet kell megadnia az oldal eléréséhez, és milyen gyári alapértelmezett hitelesítő adatokat kell megadnia a bejelentkezéshez.
 4. Az adminisztrációs panelen (általában a bal oldalon) látnia kell egy „Frissítés / Firmware feltöltése” címû opciót vagy hasonló variációkat. Kattintson rá.
 5. Amikor felkérést kapnak egy telepítőfájl feltöltésére, válassza ki a letöltött DD-WRT / Tomato telepítési fájlt.
 6. A telepítés során ügyeljen arra, hogy ne tegyen semmit az útválasztóval, a számítógéppel vagy az internetkapcsolattal.
 7. Amikor megerősítő értesítést kap a firmware telepítéséről, várjon kb. 5 percet, majd nyomja meg a „Folytatás” gombot.
 8. Végezzen el még egy erőteljes alaphelyzetbe állítást az útválasztón, majd lépjen be az admin oldalra.

Ezeknek az általános lépéseknek kell lenniük a router villanására. Ha szeretne részletesebb pillantást vetni a lépésekre, nyugodtan nézze meg a DD-WRT telepítési útmutatóját és a Paradicsom telepítési útmutatóját..

2. Válasszon egy VPN szolgáltatást

Szüksége lesz egy VPN felhasználónevére és a fiók jelszavára a VPN teljes beállításához az útválasztón.

Szüksége van egy megbízható VPN-re?

A CactusVPN csúcskategóriás VPN-t kínál, amely katonai titkosítást, 24 órás támogatást, Kill kapcsolót, 28+ nagysebességű kiszolgálót, korlátlan sávszélességgel, és akár hat VPN-protokollt kínál, amelyek közül választhat. Sőt, mi nem naplózza az Ön adatait, és szolgáltatásunk több platformon működik.

És ha valaha is kipróbálni akarja a webhelyek feloldásának más módjait, kínálunk egy intelligens DNS szolgáltatást is, amely feloldja az Ön számára legalább 300 webhelyet. Ez, és minden VPN-kiszolgálónk kettős, mint proxyszerver.

3. Döntse el a VPN-protokollt

Az útválasztó típusától függően választhat több VPN-protokoll közül. Általában a lehetőségek között szerepel az OpenVPN, PPTP és L2TP. Az OpenVPN a legbiztonságosabb, de ez egy olyan protokoll is, amely a titkosítás miatt valószínűleg lelassítja a kapcsolatot és a letöltési sebességeket..

A PPTP és az L2TP általában gyorsabb, de gyenge biztonságot nyújtanak. Valójában az L2TP nem nyújt titkosítást önmagában (ezért általában párosítva az IPsec-rel).

4. Válasszon a TCP és az UDP között

A TCP (Transmission Control Protocol) és az UDP (User Datagram Protocol) olyan szállítási réteg protokollok, amelyeket az egyik gazda és a másik közötti adatcsere megkönnyítésére használnak..

Általában a következő protokollok egyikét választva csatlakozhat VPN-kiszolgálóhoz. Amit mindkettőről tudnia kell, hogy a TCP-t általában a szokásos online böngészéshez használják, és hogy az UDP-t általában streaminghez és online játékokhoz használják..

5. Konfigurálja a VPN-t az útválasztón

Most, hogy az összes információ rendezésre került, folytathatja a VPN beállítását az útválasztó hálózatán. Személy szerint azt javasoljuk, hogy használja a meglévő útmutatásainkat útmutatásként, mivel lépésről lépésre van útmutatásunk a különböző útválasztókhoz.

Abban az esetben, ha áttekintést szeretne kapni arról, hogy a konfigurációs folyamat hogyan működik általában, akkor a következők a szokásos tennivalók:

 1. Frissítse az útválasztó DNS és DHCP beállításait annak ellenőrzése érdekében, hogy azok megegyeznek-e a VPN-szolgáltató által megadott beállításokkal.
 2. Válassza ki a VPN-kiszolgáló IP-címét.
 3. Válasszon alagút protokollt (TCP vagy UDP)
 4. Válasszon egy titkosítási típust.
 5. Írja be a VPN felhasználónevét és jelszavát.

Beépített VPN útválasztók

Egyes VPN- és útválasztó-szolgáltatók együttműködtek, hogy a felhasználóknak közvetlenül konfigurált és használatra kész VPN-kompatibilis útválasztókat biztosítsanak..

Jelentős hátrányokkal jönnek - a meredek árszínvonal. Sok VPN-kompatibilis útválasztó 200 dollár körül kezdődik, és 500 dollárig terjed (és néha meghaladja) - nem is beszélve arról, hogy a VPN előfizetési díjat is meg kell fizetnie.

Hogyan lehet engedélyezni / használni / letiltani a VPN-t egy útválasztón?

A VPN automatikusan bekapcsolódik az útválasztón, amint azt megfelelően konfigurálják. Nem kell engedélyeznie ezt minden alkalommal, amikor csatlakozni szeretne az internethez.

VPN engedélyezése / használata / letiltása az útválasztón

Érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb firmware-nek Enable lehetőséget kell adnia a VPN-kliens számára.

Ami a VPN használatát szolgálja az útválasztón, alapvetően:

 • Távolítsa el a földrajzilag korlátozott tartalom blokkolását
 • Biztosítsa az online kapcsolatokat (bizonyos mértékig)
 • Használjon VPN-szolgáltatásokat több eszközön

Ami a VPN letiltását szolgálja az útválasztón, akkor általában a VPN-klienst le kell állítania az útválasztó firmware-jében. Például a DD-WRT esetében a VPN funkció mellett általában van Disable / Enable opció.

Ha az útválasztónak kettős útválasztó-beállítási támogatása van, ehelyett csatlakozhat a nem VPN-útválasztóhoz.

Hogyan lehet váltani a VPN-kiszolgálók között?

Általában úgy kell manuálisan váltania a kiszolgáló helyeit az útválasztó firmware-ben, ha beír egy új VPN szerver címet.

Például a DD-WRT esetén ezt megteheti az útválasztó beállításainak elérésével, a szerver és a bejelentkezési beállítások szerkesztésével..

Érdemes megjegyezni, hogy a TomatoUSB útválasztó segítségével 2 szerveropciót menthet, hogy szabadidőben válthasson közöttük..

Vannak ismert problémák a VPN használatával az útválasztón?

A műszaki problémák ebben az esetben változhatnak, és egyesek bizonyos típusú routerre vagy VPN-márkára vonatkozhatnak.

Összességében ezek a leggyakoribb problémák, amelyekkel előfordulhat:

 • A VPN-alagút létrehozásával kapcsolatos problémák - Az útválasztón végrehajtott IP-csomagszűrés problémákat okozhat, amikor alagutat létesítenek az ügyfél és a szerver között..
 • A dupla NAT-probléma - Ha több útválasztóval rendelkezik több eszközhöz, vagy egy extra útválasztó kapcsolódik az ISP által kiadott útválasztóhoz, akkor kapcsolatproblémákat okozhat, ha a Bridge mód nincs engedélyezve.
 • Nem VPN Passthrough probléma - Ha az útválasztó nem támogatja a VPN Passthrough alkalmazást, vagy ha a szolgáltatás nincs bekapcsolva, a VPN szerver és a VPN kliens kapcsolati problémákat okozhat..
 • A DNS szivárog - Szerencsére ezt általában meg lehet akadályozni az IPv6 kikapcsolásával az útválasztó firmware-beállításaiban.

Melyik router működik a legjobban egy VPN-vel?

A leginkább VPN-barát router firmware a Tomato és a DD-WRT. Tehát egy olyan router, amely kompatibilis a Tomato-val és a DD-WRT-vel, megfelelő lenne. A DD-WRT egy Linux alapú firmware, amely javíthatja a vezeték nélküli útválasztók funkcióit, a Tomato pedig egy nyílt forrású firmware, amely akár 2 VPN-kiszolgálót és 2 VPN-ügyfelet támogathat..

Itt található a DD-WRT által támogatott útválasztók és a Paradicsom által támogatott útválasztók listája. Ha az útválasztót nem támogatja, és szeretne egy ilyen megszerezni, akkor tartson szem előtt néhány előírást, amelyekkel szem előtt kell tartani az útválasztó megválasztását:

 • Ha használni szeretné az OpenVPN protokollt, azt javasoljuk, hogy válasszon olyan útválasztót, amely kevesebb maggal rendelkezik CPU-val. Miért? Mivel az OpenVPN egyszálú, azaz nem osztható fel több CPU-magra. Tehát egy kétmagos CPU valószínűleg jobban teljesít, mint egy négymagos CPU, ha OpenVPN-t használ.
 • Ha VPN titkosítást tervez, érdekelhet egy olyan útválasztó, amely CPU-val támogatja az AES-NI-t. Ez alapvetően egy utasítás, amely támogatást nyújt a VPN titkosítási sebességének felgyorsításához.
 • Ha érdekel a streaming és a torrent, és bármilyen probléma nélkül szeretné élvezni a nagy sávszélességet, érdemes megnéznie egy útválasztót, amelynek CPU-ja legalább 800 Mhz. Bár minél magasabb az MHz, annál jobb a minőség.

Mik a DD-WRT-kompatibilis útválasztók??

A DD-WRT-kompatibilis útválasztók olyan útválasztók, amelyeket a DD-WRT firmware-rel előre konfiguráltak. Tehát nem kell villannia az útválasztót a DD-WRT telepítéséhez. Kicsit drágák, bár a legtöbb ár 200 dollár felett kezdődik. A Buffalo DD-WRT-kompatibilis útválasztók költséghatékonyabbak (50 dollártól kezdve), de nem teljesítenek.

Melyik router működik a legjobban egy VPN-vel

A paradicsom-kompatibilis útválasztók ugyanaz, kivéve, ha azokat a Tomato firmware-rel villogják.

Mik a VPN-kompatibilis útválasztók??

A VPN-kompatibilis útválasztók előre konfigurált útválasztók, amelyek natív módon támogatják az OpenVPN-t a dobozból. Úgy tűnik, hogy az ASUS a VPN-kompatibilis útválasztók legnagyobb választékát kínálja, firmware-jével támogatva az OpenVPN-t, PPTP-t és L2TP-t.

Alsó sor - megéri-e??

Nos, ez az Ön igényeitől függ. Például, ha sok mobil és intelligens eszköz tulajdonosa van, és valóban szeretné megtekinteni a földrajzilag blokkolt tartalmakat, akkor jó ötlet lenne VPN-t beállítani egy útválasztón..

Ezt meg kell fontolnia akkor is, ha több eszközön szeretné élvezni az online adatvédelmet, és nem jelent problémát, ha az útválasztót (ha nem kínál VPN támogatást) egy kompatibilis készülékre kell cserélnie.

Ha azonban csak számítógépet és mobilkészüléket használ, akkor a VPN-útválasztó használata valószínűleg nem éri meg a gondot. Ugyanez vonatkozik azokra is, akiknek esetleg ki kell cserélni az útválasztót, de szűk költségvetésük van.

Továbbá, ha a csatlakozási és letöltési sebesség igazán számít neked, akkor valószínűleg nem lenne jó ötlet ezt zavarni, ha az útválasztón nincs legalább 800 Mhz (vagy még inkább, lehetőleg) CPU, vagy ha nem tudja megengedheti magának, hogy frissítsen egy jobban teljesítő routerre.

VPN használata útválasztón |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 3

map