Mi az intelligens DNS technika és hogyan működik az intelligens DNS? |


Mi az az intelligens DNS technika??

Az Intelligens DNS egy olyan online szolgáltatás, amely segít megkerülni a földrajzi korlátozásokat, amelyek megakadályozzák, hogy hozzáférjen a kívánt online tartalomhoz azáltal, hogy megcsapja a webhelyeket úgy, hogy úgy gondolja, hogy Ön más földrajzi régióból származik - ahol az említett tartalom szabadon elérhető.

Mielőtt elkezdenénk beszélni az intelligens DNS-szolgáltatásokról, ellenőrizze, hogy nincs-e félreértés a DNS-vel kapcsolatban.

Mi a DNS (domain név rendszer)?

Egyszerűen fogalmazva: a DNS egy olyan protokoll, amely lehetővé teszi a webhelyek neveinek IP-címekké történő fordítását, és fordítva. A DNS az, ami megkönnyíti a webhelyhez való csatlakozást azáltal, hogy csak beírja a nevét a böngésző URL-sávjába, mivel visszatér az adott webhellyel társított IP-címhez..

Hogyan működik az intelligens DNS??

Az intelligens DNS alapvetően két dolgot tesz, amikor használja:

 1. Ez felváltja az ISP-hez hozzárendelt DNS-címet egy újra - egy olyan címre, amely nem tartalmaz olyan információt, amely felfedheti a valódi földrajzi helyzetét. Az új DNS-cím egy DNS-kiszolgálótól származik, amely ezen keresztül irányítja a forgalmat. A szerver bárhol megtalálható, mivel az intelligens DNS-szolgáltató az egyes országokban található proxykiszolgálókat fogja használni a földrajzi blokkok megkerüléséhez..
 2. Lehallgatja az elérni kívánt webhelyre vonatkozó csatlakozási kérelmeit, és minden olyan információt kicserél, amely a földrajzi helyzetét kiszivárogtathatja, új adatokkal, amelyek arra a helyre mutatnak, ahol a hozzáférni kívánt tartalom nincs földrajzilag blokkolva..

Mi az intelligens DNS szolgáltató??

Az intelligens DNS-szolgáltató egy online szolgáltatás, amely lehetővé teszi az intelligens DNS-szolgáltatások használatával a földrajzilag korlátozott webhelyek feloldását.

Az elmúlt években egyre több intelligens DNS-szolgáltató kezdte el VPN-szolgáltatások nyújtását is. A VPN-szolgáltatók szintén megkezdték az intelligens DNS-szolgáltatásokhoz való hozzáférést, így intelligens DNS-szolgáltatóknak is tekinthetők. Például, itt, a CactusVPN-ben, már egy ideje elkezdjük ezt csinálni.

6 jel, hogy talált egy nagyszerű intelligens DNS-szolgáltatást

A megfelelő intelligens DNS-szolgáltató kiválasztása kicsit nehéz lehet, ezért megkönnyítjük a dolgokat az Ön számára azáltal, hogy felvázolja, hogy milyen dolgokat kell keresnie:

1. Felhasználóbarát és platformon keresztül kompatibilis alkalmazások

Valószínűleg azt szeretné, hogy bárhol megnézhesse a földrajzilag blokkolt tartalmakat - otthonában, az iskolában, az úton, miközben kávét tölt be a belvárosban, stb. Ezért válassza az intelligens DNS szolgáltatót, amely alkalmazásokat kínál a legnépszerűbb platformokhoz (Windows, iOS, Android, macOS).

Mi az intelligens DNS technika és hogyan működik az intelligens DNS? |

Ugyancsak plusz az, ha hozzáférünk az oktatóprogramokhoz, amelyek megmutatják, hogyan kell beállítani az ügyfeleket, ugyanúgy, mint az oktatóprogramok, amelyek bemutatják, hogyan kell manuálisan konfigurálni a szolgáltatást olyan platformon, amelyen az ügyfelek nem működnének..

2. Számos előre blokkolt webhely

Az intelligens DNS nem pontosan biztosítja az Ön közvetlen hozzáférését az adott földrajzi régió összes webhelyéhez. Ehelyett egyenként feloldja a webhelyeket. A legtöbb intelligens DNS-szolgáltató hirdeti a már feloldott webhelyek listáját, ezért a legjobb választani azt, amelynek hosszú listája van (lehetőleg több mint 100 webhely)..

3. A blokkolás nélküli régiók tisztességes száma

Egyes intelligens DNS szolgáltatók csak bizonyos régiók blokkolását blokkolják, ezért ellenőriznie kell, hogy olyan szolgáltatást választott-e, amely felszabadítja az érdeklődésre kerülő régiókat. Például, ha a Netflix USA szolgáltatót szeretné elérni, akkor nem fog bárhová eljuthat, ha olyan intelligens DNS-t választ, amely csak a földrajzilag korlátozott tartalmakat nyitja meg az Egyesült Királyságból.

Az is jó ötlet, hogy olyan szolgáltatót választ, aki kettő vagy három régió feloldását teszi lehetővé, hogy nagyobb tartalmakkal rendelkezzen az Ön rendelkezésére.

4. Dinamikus DNS szolgáltatások

A dinamikus DNS-hez akkor van szükség, ha van olyan internetszolgáltatója, aki gyakran megváltoztatja az IP-címét. Ellenkező esetben manuálisan ellenőriznie kell az IP-címet minden alkalommal, amikor megváltozik, és használni szeretné az intelligens DNS szolgáltatást.

5. Kiegészítő szolgáltatások

Előfordulhat, hogy az intelligens DNS-től eltérő szolgáltatást is igényel a geo-blokkolt tartalom eléréséhez az interneten. Ezért jobb, ha olyan szolgáltatót választ, aki már hozzáférést kínál más lehetőségekhez (például VPN-ekhez és proxyszerverekhez), hogy ne kelljen több kutatást végeznie és több pénzt költnie.

Ja, és ha olyan intelligens DNS-szolgáltatót választ, amely VPN-szolgáltatásokat is kínál, akkor ellenőrizze, hogy nincs-bejelentkezési házirendje, és hogy szervereik nagysebességű kapcsolatokat és korlátlan sávszélességet kínálnak.

6. Ingyenes próbaidőszak + visszatérítési politika

Az ingyenes próbaverzió mindig hasznos, mert biztosítja, hogy kockázat nélkül vásároljon. Ideális esetben olyan szolgáltatót kell választania, aki legalább egy 24 órás próbaverziót kínál, amely nincs korlátozva, hogy valóban láthassa, mit kínál a szolgáltatás Önnek.

A pénz-visszatérítési garancia (7 napos, 14 napos vagy 30 napos) szintén jó kiegészítés, mivel van egy biztonsági háló, amelyre visszatérhet, ha valami rosszul fordul elő a szolgáltatással, miután felhasználóvá vált.

Ingyenes intelligens DNS szolgáltatás vs. fizetett intelligens DNS szolgáltatók

Az ingyenes intelligens DNS-szolgáltatások nagyon vonzónak tűnnek - főleg mivel csak a webhelyek feloldásához használja őket, amikor erre szükség van. Az ingyenes intelligens DNS-beállítások használatával azonban számos probléma merül fel. Először is, esélyünk van arra, hogy az intelligens DNS-címek az Ön által nyújtott ingyenes szolgáltatásokhoz nem működnek valójában, azaz egyáltalán nem fogja megkerülni a földrajzi korlátozásokat..

Mi az intelligens DNS technika és hogyan működik az intelligens DNS? |

Sőt, általában nem fogja tudni, ki működteti az ingyenes intelligens DNS-t. Miért van ez a probléma? Mivel ellophatják személyes adatait (például hitelkártya-adatokat vagy IP-címet). Ez, és valószínűleg nem fog kapni minőségi támogatást - vagy bármilyen támogatást - ha a szolgáltatással kapcsolatban problémát tapasztal. Emellett van esély arra, hogy spammel is szerepeljen a hirdetésekkel

Ráadásul a végül a fizetett intelligens DNS-szolgáltató még nem fog visszafizetni túl sok pénzt. Legfeljebb havonta csak néhány dollárt fizet (általában 3–8 dollár + tartományban, és engedményeket is kaphat néha)

Ó, és mivel néhány ember általában összezavarodik, meg kell említeni, hogy az ingyenes DNS-címek (például a Google vagy az OpenDNS által biztosított) nem azok az ingyenes intelligens DNS-szolgáltatások, amelyekről beszélünk.

Intelligens DNS - előnyei és hátrányai

Előnyök

 • Az intelligens DNS segítségével könnyen megkerülheti a földrajzi korlátozásokat.
 • Az intelligens DNS-szolgáltatások több platformon működnek, és nagyon egyszerűen manuálisan konfigurálhatók eszközökön és operációs rendszereken, az intelligens DNS-ügyfelek natív támogatása nélkül..
 • Az intelligens DNS nem használ titkosítást, ezért az eredeti internetszolgáltató sebességgel kell feloldania a feloldott tartalmat..
 • Az intelligens DNS-szolgáltatások általában nagyon költséghatékonyak.
 • Különböző földrajzi régiók tartalmához való hozzáféréshez nem kell különféle szerverekhez csatlakoznia.

Hátrányok

 • Ha az internetszolgáltató átlátszó DNS-proxyt használ, ez megakadályozhatja az intelligens DNS-szolgáltatások használatát.
 • Az intelligens DNS nem zárja fel automatikusan egy adott régió összes webhelyének blokkolását. Általában egyenként feloldják őket.
 • Mivel az intelligens DNS nem használ titkosítást, online adatvédelmi és személyes adatait nem fogjuk védeni az interneten.
 • Az intelligens DNS nem rejti el a valódi IP-címét, azaz más emberek és platformok továbbra is láthatják azt. Emiatt a földrajzi elhelyezkedése is látható lesz.

Mi a különbség az intelligens DNS és a VPN szolgáltatások között?

Van már egy cikkünk a témáról, de itt egy rövid áttekintés is:

 • A VPN elrejti az Ön IP-címét azáltal, hogy lecseréli annak a VPN-kiszolgálónak a címére, amelyhez csatlakozik, annak érdekében, hogy megkerülje a földrajzi blokkokat. Az Intelligens DNS cserélje ki az ISP-hez hozzárendelt DNS-címet, és helyette megszakítja a kapcsolatokat az egyes webhelyekkel.
 • Az intelligens DNS-szel ellentétben a VPN-szolgáltatás titkosítást használ a kapcsolatok és az online adatvédelem biztosításához. Noha ez egy szép kiegészítés, ez azt is jelenti, hogy online sebessége elérhet, attól függően, hogy a VPN titkosítás és a protokoll mennyire hatékony..
 • Mivel a VPN titkosítást használ, megvédi az ön kormányától és az internetszolgáltatótól. Ezenkívül biztosítja, hogy az internetszolgáltató nem fojtsa le a sávszélességet, mivel nem látják, mit csinál online. Az intelligens DNS ezt nem tudja megtenni.
 • Mivel egy VPN elrejti a valódi IP-címét, ez segít elrejteni a digitális lábnyomait és megkerülni a tűzfalakat, amit egy intelligens DNS nem tud megtenni.

Hogyan lehet megkerülni az átlátszó DNS-proxy problémát

Az átlátszó DNS-proxy használata az ISP-n bosszantó kérdés lehet, mivel alapvetően arra készteti a saját DNS-kiszolgálóinak használatát, annak ellenére, hogy a DNS-szolgáltató új DNS-címet kapott Önnek.

Nos, a jó hír az, hogy megkerülheti ezt a problémát. A rossz hír az, hogy a megoldás csak akkor működik, ha van egy DD-WRT útválasztója, amely támogatja az IP-tablettákat. Ha megfelel ezeknek a követelményeknek, beállíthatja az intelligens DNS-t az útválasztón, és az alábbi parancsokat használhatja az útválasztó tűzfalának konfigurálásakor:

iptable-nat-nat -A PREUTUTING -i br0 -p udp –dport 53 -j DNAT –to 8.8.8.8:54

Mit csinálnak? Alapvetően arról gondoskodnak, hogy az Ön DNS-kérelme az 53-as port helyett az 54-es portot küldje el (az a port, amelyet általában a DNS-keresési kérelmekhez használnak).

Ja, és a példában (8.8.8.8) használt DNS-cím a Google által kínált nyilvános DNS-cím. Ha lehetséges, cserélje ki az intelligens DNS-szolgáltatója által kínált DNS-címre.

Az intelligens DNS használata legális?

Igen, az intelligens DNS szolgáltatás használata teljesen törvényes. Ha ebben nem vagy teljesen meggyőződve, fontolja meg a következőket - még a Google hozzáférést is biztosít egy ingyenesen használható DNS-címhez.

Az intelligens DNS legális?

Most igaz, hogy az internetszolgáltató zavarhatja az intelligens DNS használatát, ha átlátszó DNS-proxyt használnak, de ez nem teszi a szolgáltatást illegálissá. Az intelligens DNS még törvényes lehet olyan országokban is, amelyek elnyomó kormányokkal rendelkeznek, amelyek tiltják a hozzáférést bizonyos online tartalmakhoz.

Ne feledje azonban, hogy ha valamit az illegális DNS használata során jogellenesnek tart, akkor jogi problémákba kerülhet.

Az intelligens DNS csökkenti az online sebességet?

Nem, ez általában nem történhet meg. Mivel az intelligens DNS nem használ semmilyen titkosítást vagy VPN protokollt, nem sok akadályozhatja meg az online sebességet. Általában, ha a kapcsolat lelassulása tapasztalható, ez potenciálisan problémát jelenthet a végén - különösen, ha az internetszolgáltatója sávszélesség-csökkentést végez.

Használhat intelligens DNS-t a torrentinghez?

Ha intelligens DNS-t használ a torrent letöltésekor, akkor az valójában semmit sem fog tenni az Ön számára. Mivel az intelligens DNS nem maszkolja az Ön IP-címét és nem titkosítja a forgalmat, a címe továbbra is látható lesz a raj többi tagjának (a torrent feltöltőinek és letöltőinek teljes száma). Ráadásul az internetszolgáltató látni fogja, hogy letölt torrenteket, ami problémát jelenthet, ha ez érzékeny jogi kérdés az Ön országában.

Meg tudja-e kerülni a tűzfalakat intelligens DNS-sel?

Nem, ezt nem teheti meg intelligens DNS-sel, mivel a szolgáltatás nem rejti el a valódi IP-címét. Ennek eredményeként a hálózat adminisztrátora által bevezetett tűzfal-korlátozások továbbra is érvényesek lesznek Önre, még akkor is, ha intelligens DNS-t használ.

Olyan megbízható, intelligens DNS-szolgáltatót keres, amely minden igényt kielégít?

A CactusVPN éppen erre van szüksége. Kínálunk egy csúcskategóriás intelligens DNS szolgáltatást, amely segít több mint 300 földrajzilag korlátozott webhely feloldásához.

Sőt, felhasználóbarát alkalmazásokat kínálunk, amelyek a legnépszerűbb platformon futnak (Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Amazon Fire TV).

Ha több változatosságot szeretne az online szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor egy erőteljes VPN szolgáltatást is kínálunk. Katonai titkosítást, Killswitch, DNS szivárgásvédelmet és hozzáférést biztosít 28+ gyorssebességű szerverhez, amelyek korlátlan sávszélességgel vannak felszerelve.

És ha érdekli egy proxy szolgáltatás használata, örömmel ismeri a VPN szervereinket dupla proxy szerverként - és bármikor ingyenesen felhasználhatja őket.

Ha szeretne díjmentesen kipróbálni szolgáltatásainkat a kötelezettségvállalás vállalása előtt, akkor tudnia kell, hogy egy 24 órás próbát kínálunk VPN-szolgáltatásunkhoz és 7 napos próbaverziót az intelligens DNS-szolgáltatásunkhoz..

Ráadásul velünk együtt kockázat nélkül vásárol, mivel 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínálunk, ha a szolgáltatás nem működik úgy, ahogy kellene, ha CactusVPN felhasználóvá válik..

Következtetés - Mi az intelligens DNS technika?

Az intelligens DNS egy olyan szolgáltatás, amelynek segítségével hozzáférhet az interneten a különböző földrajzi régiókból származó, földrajzilag blokkolt tartalmakhoz. Ez felváltja az ISP-hez hozzárendelt DNS-címet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egyes webhelyek nem látják-e a földrajzi területet, ahonnan származnak (ez azonban nem azt jelenti, hogy a földrajzi helyed teljesen el van rejtve az interneten). A szolgáltatás nagyon egyszerűen használható és beállítható, továbbá nem tartalmaz titkosítást, így élvezheti az eredeti ISP sebességet, és rengeteg előre blokkolt webhelyet élvezhet..

Az intelligens DNS-szolgáltatásoknak vannak bizonyos hátrányai is - nevezetesen nem védik az online adatait, az internetszolgáltató blokkolhatja azokat, ha átlátszó DNS-proxyt használ (erre még van egy javítás), és nem tudják megkerülni a tűzfalakat, mivel nem rejtik el az Ön valódi IP-címét.

Általában a legjobb olyan intelligens DNS-szolgáltatót választani, amely más opciók (például VPN és / vagy proxy) mellett hozzáférést biztosít az intelligens DNS-hez, hozzáférést biztosít a platformok között kompatibilis ügyfelekhez, és hosszú listát tartalmaz az előre blokkolt webhelyekről.

Mi az intelligens DNS technika és hogyan működik az intelligens DNS? |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

87 − 81 =

map