Mi az a sávszélesség-szabályozás? (Hogyan állíthatjuk le az adatok fojtását?) |


Mi a sávszélesség-szabályozás, kérdezed? Ez az, amit meg akarunk magyarázni ezzel az 5 perces cikkel.

Mi az a sávszélesség-szabályozás??

A sávszélesség-csökkentés (más néven adatfojtás vagy internetes szűk keresztmetszet) az a folyamat, amelyen keresztül az internetszolgáltató szándékosan korlátozza a felhasználói sávszélességet, lelassítva a kapcsolat és a letöltési sebességet. Ez történhet bármilyen használt eszközön.

Az internetszolgáltatók kényszeríthetik a sávszélesség-csökkentést, mert figyelemmel kísérhetik a felhasználók online forgalmát, hatékonyan látva, mit csinálnak az interneten - különösen, ha mély csomag ellenőrzést végeznek. Tehát a sávszélesség-szabályozás általában nem véletlenszerű - előre megtervezték.

Miért dobják az internetszolgáltatók a sávszélességet??

Elsősorban profitért csinálják. Például egy internetszolgáltató csökkentheti a felhasználói sávszélességet a nap bizonyos időszakain, hogy csökkentse a hálózati torlódásokat és növelje a szolgáltatás stabilitását. Ez általában az internetes csúcsidőben fordul elő, amikor a szolgáltatás egyszerűen nem képes nagy mennyiségű ember kezelésére.

Nem mindig ezt teszik szolgáltatásuk fejlesztése érdekében, hanem a feldolgozandó adatmennyiség csökkentése érdekében is, biztosítva, hogy ne kelljen gyorsabb berendezéseket vásárolniuk a nagyobb internetes forgalom kezelésére..

Ezen felül az internetszolgáltatók csökkenthetik a sávszélességet, amikor észrevehetik, hogy nagy mennyiségű adatot használ bizonyos online tevékenységekhez - például játékhoz, fájlok letöltéséhez vagy tartalom streamingjéhez - például.

Ezt megteszik annak érdekében, hogy „meggyőzzék” Önt arról, hogy vásárol-e árasabb előfizetést vagy nagyobb, drágább adatcsomagot. Ez különösen akkor történik, ha az internetszolgáltatónak „tisztességes felhasználási politikája” van a szerződésében, amely meghatározza, hogy minden felhasználónak van egy bizonyos mennyiségű adat havonta..

Az internetszolgáltatók csökkenthetik a sávszélességet is, ha látják, hogy P2P fájlokat töltöttek le, de ez általában olyan országokban történik, ahol a torrenting érzékeny téma.

Az internetszolgáltató fojtogatja az adatokat?

A sávszélesség-szabályozást nem mindig könnyű felismerni. Ha gyanítja, hogy az internetszolgáltató ezt csinálja, íme néhány módszer a következő ellenőrzésére:

  • Próbálja ki egy olyan eszköz használatát, mint a SpeedTest, minden nap folyamán, lehetőleg egész hónapban. Ha internetes sebessége hirtelen csökken a hónap vége közelében vagy naponta meghatározott időpontokban (ezek valószínűleg a csúcsidők lennének), akkor nagyon valószínű, hogy az internetszolgáltató csökkenti a sávszélességet.
  • Próbálja ki a FAST sebesség tesztet. A Netflix hozta létre, hogy segítse a felhasználókat annak kiderítésében, hogy az internetszolgáltatók csökkentik-e a sávszélességet. Csak hasonlítsa össze az eredményeket a szokásos SpeedTest eredményekkel, és ellenőrizze, hogy a Netflix sebessége alacsonyabb-e. Ha vannak, ez az a jele, hogy az internetszolgáltató fojtja a Netflixet. Ha ezt megteszik, elég biztonságos feltételezni, hogy minden egyéb streaming szolgáltatást fojthatunk, amelyet „túl sokat” használnak.
  • Kipróbálhatja az internetes egészségügyi tesztet is, amely ellenőrzi, hogy a sávszélességet fojtják-e az összekapcsolási pontok. Ha nem ismeri őket, ezek alapvetően azok az útvonalak, amelyeket az online forgalom megtesz az internethez való hozzáféréskor (például az ISP-hálózatok). Az általunk összekapcsolt eszköz ellenőrzi, hogy problémák merülnek fel a különböző összekapcsolási pontokon. Ha egyetlen teszt eredménye alacsony, akkor valószínű, hogy a sávszélesség-csökkentéssel foglalkozik.
  • Végül, mindig kérdezheti az internetszolgáltató ügyfélszolgálatát, hogy a sávszélesség-csökkentést alkalmazza-e a fiókja. Nem azt mondjuk, hogy folyamatosan átlátható választ fog kapni, de lehet, hogy nincs probléma mondani, ha a szerződése „tisztességes felhasználási politikájával” rendelkezik.

Hogyan lehet megkerülni az ISP sávszélesség-csökkentését

Ha biztos benne, hogy az internetszolgáltató csökkenti a sávszélességet, akkor megpróbálhatja beszélgetni az ügyfélszolgálattal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy abbahagyják-e ezt, bár ez nem túl reális megoldás. Megtervezheti internethasználatát csúcsidőben, de ez rendkívül kényelmetlen.

Alternatív megoldásként válthat az internetszolgáltatók között, de ez nagyon nehézkes, és nincs garancia arra, hogy az új internetszolgáltató nem ugyanazt fogja tenni.

Vagy megteheti az egyszerű dolgot, és titkosíthatja az online forgalmat. Ilyen módon kevésbé olyan, mintha az internetszolgáltató csökkentené a sávszélességet, mert nem fogják látni, mit csinálnak az interneten. Legfeljebb sok zokogást fognak látni.

Tor (a hagyma útválasztó)

A Tor egy anonimitási hálózat, amelynek célja az online forgalom titkosítása és anonimizálása (természetesen bizonyos mértékig) azáltal, hogy különféle relék között osztja meg..

Noha hatékony eszköz, van egy jelentős hátránya - a kilépőrelé (az utolsó relé, amelyen keresztülhalad a forgalom) általában nem használ titkosítást. Bár az internetszolgáltató nem látja így a forgalmat, a relét üzemeltető személy internetszolgáltatója látni fogja. Ha úgy döntenek, hogy fojtják a relé sávszélességét, akkor lassabb sebességgel kell felállnia.

VPN (virtuális magánhálózat)

A VPN egy szolgáltatás, amely segít megvédeni az online adatvédelmet és biztonságos internetkapcsolatot. A Tor-nal ellentétben a VPN titkosítja az Ön teljes kapcsolatát - mindazt, ami az eszköz és a VPN szerver között zajlik, az internetszolgáltató nem tudja megfigyelni..

Sőt, egy VPN elrejti az Ön IP-címét, és lecseréli a VPN-szerver saját IP-jére, megnehezítve az internetszolgáltató számára az online szokások társítását az Ön IP-címével..

Küzdelem a CactusVPN sávszélesség-szabályozás ellen!

Ha szüksége van egy megbízható VPN-re az ön oldalán, fedezettel látjuk el Önt. A CactusVPN csúcskategóriás AES titkosítást kínál, amely megvédi az internet forgalmat és az adatokat bármilyen internetszolgáltató interferenciától. Többé nem lesznek képesek fojtani a sávszélességet, mivel nem tudják, milyen fájlokat töltöttek le vagy milyen tartalmat közvetítenek..

Ráadásul nagysebességű szervereink a megosztott IP-technológiára támaszkodnak, és szigorú bejelentkezési tilalmi politikát hajtunk végre, ami azt jelenti, hogy még a CactusVPN használatakor sem tudjuk, mi az Internettel való működése..

És ne aggódjon - szolgáltatásunk beépített Killswitch-szel rendelkezik, így a forgalmat nem érinti az internetszolgáltató, még akkor sem, ha bármilyen kapcsolódási problémával szembesül.

Nyugodtan nézze meg a CactusVPN alkalmazásokat, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb az eszközéhez. Ha kétségei vannak, örömmel veszi tudomásul, hogy ingyenes, 24 órás próbaverziót kínálunk szolgáltatásunkkal és egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciával..

Következtetés

Noha néha érthető, hogy miért szinkronizálnak az internetszolgáltatók a felhasználók online tevékenységein, túlságosan nehéz észrevenni, hogy mekkora a magánélet megsértésének esélye - nem is beszélve arról, hogy az internetszolgáltatók szabadon uralkodhatnak az Ön sávszélességén, és bármikor gördíthetik azt..

Szerencsére a VPN segíthet abban, hogy az internetszolgáltató számára szinte lehetetlenné teszi az online forgalom és az adatok fülének tartását. A VPN használata közben az internetszolgáltató nem fogja tudni ellenőrizni a számítógépről származó adatokat, így nem tudják gátolni.

Mi az a sávszélesség-szabályozás? (Hogyan állíthatjuk le az adatok fojtását?) |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map