Mi a WebRTC szivárgás (hogyan lehet megvédeni magát a től) |


Mi az a WebRTC??

Egyszerűen fogalmazva: a WebRTC (webes valós idejű kommunikáció) egy nyílt forrású projekt, amely a legtöbb böngésző számára olyan funkciót biztosít, amely lehetővé teszi a hang-, video- és P2P-megosztást további kiterjesztések vagy kiegészítők használata nélkül..

A WebRTC általában nagyon hasznos, de káros lehet az online adatvédelemre, ha VPN-t használ, és WebRTC-szivárgás tapasztalható..

Mi a WebRTC szivárgás??

A WebRTC szivárgás egy olyan biztonsági rés, amely kiszivárogtatja a valódi IP-címét, amikor VPN-t használ. Hogyan tudja a WebRTC az Ön IP-címét? Nos, az ICE (Interactive Connectivity Establishment) protokollt használja felfedezéséhez, és STUN / TURN szervereket is használ, amelyek ugyanúgy látják az Ön IP-címét, akárcsak a webhelyek.

Alapvetően a következő probléma:

A webböngészők hajlamosak a WebRTC megvalósítására, lehetővé téve számukra kérések küldését a STUN szerverekre, amelyek visszaadják a helyi és nyilvános IP-címet. Sőt, a kért eredmények elérhetőek a Javascript alkalmazásban, ami sokkal könnyebben elérhetővé teszi őket.

Sőt, még rosszabb, hogy a kérelmeket a szokásos XMLHttpRequest folyamaton kívül nyújtják be - egy olyan API-t, amely adatokat továbbít egy böngésző és egy webszerver között. Emiatt a kérések nem láthatók a fejlesztői konzolban. Ezenkívül nem blokkolhatók olyan pluginekkel, mint a Ghostery vagy az AdBlockPlus.

Fontos megérteni, hogy a WebRTC szivárgás nem önmagában a VPN szolgáltatás problémája, hanem a használt böngészőben.

Miért veszélyes a WebRTC szivárgás??

A válasz nagyon egyszerű - ha az IP-cím kiszivárog, miközben csatlakozik a VPN-szolgáltatáshoz, akkor a kormány sokkal könnyebben kémkedhet rád, az internetszolgáltatóra, hogy nyomon kövesse tevékenységeit, és a számítógépes bűnözők számára, hogy kihasználják az érzékeny adatait. Nem is említve, hogy teljesen lerontja a VPN használatának célját.

Mi a WebRTC szivárgás (hogyan lehet megvédeni magát a től) |

Plusz, fontolja meg ezt - mindössze néhány Javascript parancs szükséges egy weboldal számára, hogy megtudja, mi az igazi IP-címe. Nem csak annyira veszélyes a magánéletére, mint amilyeneket már említettünk, hanem megakadályozza, hogy hozzáférjen a földrajzilag blokkolt tartalmakhoz is.

És végül: mivel a STUN kérések nem láthatók a fejlesztői konzolban, vagy nem blokkolhatók különféle pluginekkel, a hirdetők online könnyen követhetők, ha saját STUN szervert állítanak fel és konfigurálnak, amely helyettesítő karakterláncot (más néven helyettesítő karakterláncot is használ) DNS-rekord).

A WebRTC szivárgások tesztelése

A folyamat viszonylag egyszerű - csak tegye a következőket:

 1. Futtassa a VPN-t, és csatlakozzon egy szerverhez.
 2. Ezután használja a WebRTC szivárgásteszt eszközt, amelyet a BrowserLeaks biztosított, miközben csatlakozik a VPN szerverhez.
 3. Ha a valós nyilvános IP-címet látja az eredményekben, akkor WebRTC szivárgás jelentkezik.

WebRTC szivárgás

Azt is észreveheti, hogy néha a teszt eredményei megmutatják a belső / helyi IP-címét is (általában a következő formátumban - 10.x.x.x. és 192.x.x.x.). Javasoljuk, hogy ne aggódjon e miatt, mivel a WebRTC szivárgás észlelésekor csak a nyilvános IP-cím számít.

Ha más teszteket szeretne kipróbálni, amelyek a WebRTC szivárgásokra vonatkoznak, íme néhány lehetőség:

 • IPLEAK.NET
 • IP8
 • WhatIsMyIPAddress

Továbbá, ha szeretne többet megtudni a VPN-kapcsolatok tesztelésének más módjairól, itt található egy részletes útmutató, amelyet a témában írtunk.

A WebRTC szivárgási problémák kiküszöbölése és megakadályozása

Három dolgot tehetsz erre a problémára:

1. Kapcsolja ki a WebRTC-t a böngészőben

Firefox

Ha Firefoxot használ, örömmel tudom, hogy egyszerűen kikapcsolhatja a WebRTC-t benne.

Tiltsa le a WebRTC Firefox alkalmazást

Itt van a tennivaló:

 1. Indítsa el a Firefoxot.
 2. Írja be az „about: config” címet az URL-sávba.
 3. Nyomja meg az Enter billentyűt, és kattintson az „Elfogadom a kockázatot” elemre. Ne aggódjon a figyelmeztetés miatt.
 4. Írja be a „media.peerconnection.enabled” kifejezést a keresősávba.
 5. A Keresősáv alatt keresse meg a „Preferencia neve” fület.
 6. Kattintson duplán a megjelenő elemre, hogy az értéket hamis értékre változtassa.

Ha CactusVPN ügyfél vagy, használhatja a Firefox kiterjesztésünket a WebRTC egyszerű letiltásához.

Google Chrome Androidon

Ha mobilján van a Chrome, akkor azt is manuálisan letilthatja a WebRTC-t. Csak írja be vagy másolja a következő URL-t egy Chrome lapra:

„Chrome: // flags / # disable WebRTC”

Miután az oldal betöltődött, görgessen lefelé, keresse meg a „WebRTC STUN eredeti fejlécét”, és tiltsa le. Noha nem szükséges, akkor kikapcsolhatja a „WebRTC hardver video kódolás” és a „WebRTC hardver video dekódolás” opciókat is, ha extra biztonságot szeretne elérni..

Bátor

A Bátor böngésző érzékeny a WebRTC szivárgásokra is, mivel a Chromium alapú. A probléma megoldásának legegyszerűbb módja a következő:

 1. Lépjen a „Preferenciák” oldalra.
 2. Kattintson a „Pajzsok” elemre.
 3. A jobb oldalon keresse meg az „Ujjlenyomat-védelem” elemet.
 4. A legördülő menüből válassza az „Összes ujjlenyomat blokkolása” lehetőséget.

Ha ez nem működik neked, vagy valami mást szeretne kipróbálni, akkor a WebRTC szivárgásának megakadályozására a Brave alternatívájaként lépjen a „Beállítások” menübe.>Biztonság>WebRTC IP-kezelési házirend ”, és válassza csak a„ Nem proxibilis UDP letiltása ”lehetőséget.

2. A kiegészítők és kiterjesztések használatával kapcsolja ki a WebRTC-t

Az olyan böngészők esetében, amelyekben a WebRTC nem kapcsolható ki, harmadik fél gyártóinak böngésző kiegészítőit és bővítéseit kell használnia a probléma megoldásához. Itt található a lehetőségek gyors áttekintése:

 • Google Chrome - A Chrome-val a legjobb, ha a WebRTC szivárgásgátlót vagy az uBlock Origin-t használja. Használhatja őket együtt, ha akar. Ha CactusVPN ügyfél vagy, használhatja Chrome-bővítményünket.
 • Opera - A legjobb megoldás a WebRTC Leak Prevent kiegészítő használata. A telepítés után lépjen a speciális opciókhoz (a kiegészítőben), és válassza a „Nem proxiszált UDP (erő proxy) letiltása” lehetőséget. Használhatja az uBlock Origin alkalmazást is, mivel most van egy Opera kiegészítő.

Az egyik dolog, amelyet igazán hangsúlyoznunk kell, hogy a kiegészítők és bővítmények nem mindig vannak 100% -ban hibátlanok. Mindig nagyon kicsi annak esélye, hogy továbbra is ki lehet téve egy WebRTC szivárgásnak, amikor azt használja, ezért ne feledje.

Természetesen mindig abbahagyhatja a böngészők használatát, amelyek nem teszik lehetővé a WebRTC közvetlen letiltását. Ha valóban szüksége van egy ilyen használatára, azt javasoljuk, hogy az Opera-t válassza a Chrome-on.

3. Használjon VPN-szolgáltatást a WebRTC szivárgásvédelemmel

Annak ellenére, hogy a WebRTC szivárgás problémája főként a VPN szolgáltatás használatakor kell aggódnia, különféle VPN szolgáltatásokkal megoldhatja és megakadályozhatja - mindaddig, amíg a szolgáltató garantálja, hogy teljes WebRTC szivárgás elleni védelmet nyújtanak. Ebben az esetben nagyon segít, ha ingyenes próbaverziót kínálnak, így van ideje alaposan megvizsgálni a kapcsolatokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem történik-e szivárgás..

Mi a WebRTC szivárgás (hogyan lehet megvédeni magát a től) |

Általános szabályként el kell kerülni az ingyenes VPN-szolgáltatásokat, ha biztosítani szeretné a kívánt WebRTC szivárgás elleni védelmet..

Olyan VPN-t keres, amely kiváló WebRTC szivárgásvédelmet kínál?

Tájékoztatást adunk Önről - több tesztet végeztünk CactusVPN kapcsolatokon a fent említett megoldások használata közben, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem tapasztalnak-e WebRTC szivárgást.

Ráadásul nem csak így védjük az Ön személyes adatait. Széles körű titkosítást (AES) is használunk, az Ön adatait semmilyen módon nem naplózjuk, DNS szivárgás elleni védelmet kínálunk, és hat VPN protokollhoz férünk hozzá: OpenVPN, SoftEther, SSTP, IKEv2 / IPSec, L2TP / IPSec, PPTP.

Élvezze szolgáltatásunkat több eszközön

Kínálunk felhasználóbarát VPN-alkalmazásokat, amelyeket gyorsan telepíthet különféle platformokra: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Amazon Fire TV.

Ezen felül böngésző-kiterjesztést kínálunk a Chrome és a Firefox számára.

CactusVPN app

Tesztelje meg először ingyenesen szolgáltatást

Ingyenes 24 órás kipróbálást biztosítunk, így rengeteg ideje van arra, hogy megnézze, vajon VPN-szolgáltatásaink megfelelnek-e minden igényének. Ráadásul elegendő idő is ahhoz, hogy kapcsolatunkat sokat teszteljük.

Mi több, ha egyszer CactusVPN felhasználóvá válik, akkor 30 napos pénz-visszatérítési garanciát is vállalunk Önnek, ha bármilyen probléma merül fel a szolgáltatásunkkal.

Mi a WebRTC szivárgás? Alsó vonal

A WebRTC szivárgás több web böngészőben (Firefox, Google Chrome, Brave, Opera) előforduló sebezhetőség, amely kiszivárogtathatja az Ön valódi IP-címét, amikor VPN-szolgáltatáshoz kapcsolódik..

Szerencsére elég könnyű felismerni a WebRTC szivárgásokat, és a problémát gyorsan meg tudja oldani az összes böngészőben. A WebRTC szivárgás elleni védelemmel rendelkező VPN-szolgáltatás kiválasztása szintén segít.

Mi a WebRTC szivárgás (hogyan lehet megvédeni magát a től) |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map