Mi a VPN kliens szoftver (Hogyan működik egy VPN kliens) |


És még ha nem is használja a VPN-ket, és csak meg szeretne tudni róluk, ez jó kiindulási pont, mint bármi más. Még mielőtt megkezdenénk, be is dobunk egy gyors VPN-meghatározást.

Mi a VPN??

A VPN (virtuális magánhálózat) egy olyan szolgáltatás, amelynek segítségével megkerülheti a földrajzi blokkokat és a kormányzati cenzúrát azáltal, hogy elrejti a valódi IP-címét az interneten. Ezenkívül a VPN titkosíthatja az Ön internetes adatait és forgalmát, hogy megfigyeléstől mentes és biztonságos legyen a hackerek ellen.

Mi a VPN kliens szoftver??

A VPN-ügyfél a virtuális magánhálózati szoftver, amelyet az eszközére telepítettek, hogy kapcsolatot létesítsenek a VPN-kiszolgálóval, és hozzáférést biztosítsanak a VPN-szolgáltatásokhoz..

A legtöbb népszerű platform, például a Windows, a MacOS, az iOS és az Android előre telepített VPN kliens szoftverrel érkezik, de telepíthet harmadik féltől származó ügyfeleket is, hogy jobb felhasználói felületet és több funkciót élvezhessen..

A VPN-ügyfelek típusai

Általában kétféle VPN-ügyfél létezik:

Natív vagy beépített VPN-ügyfelek

Ezek előre telepített vagy előre konfigurált VPN-ügyfelek, amelyek elérhetőek bizonyos operációs rendszerekben, például Windows, macOS, iOS, Android és Linux disztrókban, például Ubuntu.

Harmadik fél VPN kliensei

Ezek tovább két kategóriába sorolhatók:

 1. VPN-ügyfelek, amelyeket a VPN-protokollfejlesztők fejlesztettek ki. Néhány példa az OpenVPN és a SoftEther ügyfelek.
 2. VPN-ügyfelek, amelyeket a VPN-szolgáltatók fejlesztettek ki. A VPN-szolgáltatók által kifejlesztett VPN-alkalmazások olyan kiegészítő szolgáltatásokkal rendelkeznek, amelyeket a protokollok fejlesztői által kifejlesztett alapvető VPN-ügyfelek általában nem kínálnak, például egy alkalmazást. A Killer, a Killswitch, a szervercsoportok országonkénti csoportosítási lehetősége, a VPN-protokollok közötti választás, az automatikus csatlakozás indításkor és még sok más.

Miért van szüksége VPN kliens szoftverre??

Ez elég egyszerű - ahhoz, hogy VPN-kapcsolatot létesítsen egy VPN-kiszolgálóval, és biztosítsa a titkosított VPN-alagút konfigurálását közted és a szerver között, az eszköznek szüksége van egy VPN-kliensre, mivel az összes ilyen feladat kezelése.

Hogyan működik a VPN ügyfelek??

Mielőtt a VPN-ügyfél és a szerver még kommunikálni tudna, adatcsomagok segítségével hitelesíti egymást. Ez a kölcsönös hitelesítési folyamat elengedhetetlen, mivel biztosítja, hogy az ügyfél a megfelelő szerverrel kommunikáljon, és fordítva.

Ezután a VPN szoftver titkosítja az Ön adatait, mielőtt továbbítja azokat a VPN szerverre. Amint a szerver megkapja az információt, visszafejti azt, és továbbítja az interneten való forgalmat. Amikor a VPN-szerver megkapja a kért internetes adatokat (például a webhelyhez való hozzáféréshez), akkor titkosítja azokat, és visszajuttatja az eszközén lévő VPN klienshez, aki ezt követően dekódolja az Ön számára elérhető információkat..

A titkosítási folyamatnak köszönhetően az internetszolgáltató (vagy e tekintetben bármilyen kormányzati felügyeleti hivatal vagy hackerek) nem tudja tartani a kapcsolati kérelmeinek és az online forgalom lapjait, hogy megnézze, mit csinál az interneten. Csak az VPN-ügyfél és a VPN-kiszolgáló tudja titkosítani és dekódolni az adatokat.

Milyen platformon működnek a VPN-ügyfelek?

Mind a beépített, mind a harmadik féltől származó VPN-ügyfelek elérhetők a legnépszerűbb operációs rendszerekben és eszközökön. Általános szabály, hogy a VPN ügyfélszoftver a következőkön működik:

 • Windows (beleértve a Windows XP-t)
 • macOS X (előfordulhat, hogy harmadik féltől származó ügyfelek nem működnek a régebbi verzióknál)
 • Linux (néhány disztribúció csak a kézi VPN-konfigurációkat képes kezelni)
 • iOS
 • Android
 • e-olvasók (például a Kindle Fire)
 • Amazon Fire TV (és valószínűleg más eszközök, amelyek futtatják a Fire OS-t)

Ugyanakkor nem minden operációs rendszer és eszköz rendelkezik natív támogatással a VPN-ügyfelek számára. Például az intelligens tévéknél, amelyek nem futtatnak Androidot vagy Fire OS-t, nem lehet VPN-alkalmazásokat telepíteni rájuk. Ugyanez vonatkozik a játékkonzolokra, mint például az Xbox vagy a PlayStation, vagy a mobiltelefonokra, mint például a BlackBerry, amelyek a BlackBerry 10 operációs rendszert futtatják..

Ilyen esetekben a kézi VPN-kapcsolatok még létrehozhatók egyes eszközökön a VPN-protokoll támogatásának kihasználásával és a VPN-szolgáltatók által kínált konfigurációs fájlok használatával.

Ha ezek közül egyik sem lehetséges, akkor az egyetlen lehetőség, hogy megosztja a számítógép vagy a laptop webkapcsolatát a kérdéses eszközzel (ami nagyon kényelmetlen lehet), vagy hozzon létre egy VPN-t az útválasztón..

Az útválasztó opciója általában a legjobb, mivel ha ezt megteszi, akkor minden eszköz, amely az útválasztón keresztül fér hozzá az internethez, VPN-kapcsolatot fog használni - igen, még az IoT eszközök, például az intelligens termosztátok vagy az intelligens zárok is.

Hogyan mondhatjuk el, hogy egy harmadik fél VPN-ügyfele megbízható-e

Összességében az alábbiakat kell figyelembe vennie a VPN-szolgáltatók és ügyfeleik ellenőrzésekor:

 • A VPN-ügyfélnek platformok közötti kompatibilitással kell rendelkeznie, mivel képesnek kell lennie arra, hogy a VPN-szolgáltatást otthonában és kívül is használhassa.
 • Az ügyfélnek nem szabad naplóznia az Ön adatait, vagy legalább olyan különféle kapcsolattartási adatokat kell naplóznia, amelyek nem tudnak visszakeresni Önre, és amelyeket csak a hibaelhárításhoz használnak..
 • A VPN-ügyfélnek nem szabad szivárogtatnia az Ön adatait az interneten. Ha azt szeretné megtudni, hogyan lehet tesztelni a VPN-kapcsolatot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságos-e, itt található egy hasznos útmutató.
 • Az ügyfélnek lehetővé kell tennie, hogy válassza ki, melyik VPN-protokollt kívánja használni, amikor csatlakozik a VPN-kiszolgálóhoz - kivéve, ha a használt eszköz / operációs rendszer természetesen csak egy típusú VPN-protokollt támogat..

Szüksége van egy nagy ügyféllel rendelkező VPN-re?

Tájékoztatást adtunk Önről - éjjel-nappal azon dolgoztunk, hogy VPN-ügyfeleink rendkívül felhasználóbarátak, intuitívak és általános problémamentesek legyenek..

Ráadásul meggyőződöttünk arról, hogy a piacon a legnépszerűbb platformokon működnek:

 • ablakok
 • Mac operációs rendszer
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Amazon Fire TV & Tűz TV Stick

VPN-alkalmazásainkat funkciókkal látjuk el

Választhat 6 VPN-protokoll közül, ha csatlakozni szeretne a 28++ ​​nagysebességű szerverünkhöz, és automatikusan csatlakozhat az ügyfélnek indításkor is.

CactusVPN kliens

Ezen felül VPN-kliensünket DNS Leak védelemmel, egy Apps-vel felruháztuk. Gyilkos és egy Killswitch - minden, amire szükség van annak biztosításához, hogy személyes adatait soha ne tegyék ki az interneten, a körülményektől függetlenül. Nem is beszélve az összes webes forgalomról és adatról, amelyet a hatékony AES titkosítás biztosít.

Ó, és ne aggódjon azért, mert ügyfelünk érzékeny adatokat naplóz. Cégünknél szigorú bejelentkezési tilalmat vezetünk be.

Élvezze a korlátlan hozzáférést a sok tartalomhoz

Ügyfelünk beépített intelligens DNS szolgáltatással rendelkezik a VPN szolgáltatás mellett. Ha valaha több élvezni szeretné a tartalom változatosságát, akkor az intelligens DNS segítségével mindig feloldhatja a több mint 300 webhely feloldását olyan országokból, mint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Lengyelország, Svájc, Franciaország, Németország, Svédország.

Próbáld ki a CactusVPN-t ingyenesen!

Nem kell azonnal elköteleznie magát - először ingyenesen próbálhatja ki VPN szolgáltatását 24 órán keresztül, hogy megnézhesse, teljesíti-e az összes igényét. Minden funkciót élvezheti, és nem kell megadnia nekünk semmilyen hitelkártya-adatot.

És ez még nem minden. Miután CactusVPN felhasználóvá válsz, továbbra is 30 napos pénz-visszatérítési garancia vonatkozik Önre, ha valami nem működik úgy, ahogyan hirdetik.

Alsó sor

Tehát mi a VPN kliens szoftver? Egyszerűen fogalmazva: beépített vagy harmadik fél által készített szoftver, amelyet telepít vagy konfigurál az eszközére / operációs rendszerére. Arra használja, hogy csatlakozzon egy VPN szerverhez, és titkosított kapcsolatot hozzon létre különféle VPN protokollokkal.

Ha VPN-szolgáltatót keres egy tisztességes ügyféllel, győződjön meg arról, hogy az alkalmazás platformok között kompatibilis, könnyen kezelhető, és különféle funkciókkal (például Killswitch vagy Apps. Killer) tele van az online adatvédelemmel..

Mi a VPN kliens szoftver (Hogyan működik egy VPN kliens) |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

98 − 97 =

map