Hogyan működik a VPN? |


De mielőtt eljutnánk ehhez, vizsgáljuk meg, mi a VPN, majd mutatjuk be (az illusztrációkkal együtt), hogy miként tapasztalhat online kapcsolatot VPN nélkül és anélkül - hogy jobban megértsük a szolgáltatás működését.

Mi a VPN??

A VPN (virtuális magánhálózat) egy szolgáltatás, amelyet személyes adatainak és az internetes forgalom védelmére használhat. Alapvetően a szolgáltatás biztonságos, titkosított kapcsolatot hoz létre az eszköz és a VPN-kiszolgáló között. Az összes internetes kapcsolat az internetszolgáltatón keresztül megy keresztül, de már nem tudja megfigyelni őket. Ezenkívül a valódi IP-címe rejtett.

Hogyan csatlakozik az internethez VPN nélkül

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mekkora az internetkapcsolat:

Nem védett internetkapcsolat

Gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy amikor csatlakozik az internethez, az adatok és a forgalom olvasható formátumban haladnak az internetszolgáltatón, vagyis lényegében láthatják az összes internetes tevékenységet - mit keresnek, milyen fájlokat töltöttek le, milyen weboldalakat használnak, stb.

Néhányan közületek ez valószínűleg nem jelent komoly aggodalmat, de fontolja meg ezt - sok internetszolgáltatónak meg kell felelnie az adatmegőrzési törvényeknek, tehát felhasználói adatokat kell tárolni (igen, ez magában foglalja az Ön webes tevékenységeit is), és meg kell osztaniuk a hatóságokkal és kormányzati szervek. Az olyan helyeken, mint például az Egyesült Államok, ezeket az információkat harmadik fél hirdetőinek is eladhatják.

Ezen túlmenően a hackerek szintén fenyegetést jelentenek, mivel hallgathatnak a kapcsolatokon (különösen a nem biztonságos hálózatokon), és ellophatják személyes adatait. Miután ezt megtették, felhasználhatja pénzt lopni tőled vagy személyazonosság-lopás elkövetésére, vagy akár ki is árverheti a mélyhálón. Ó, és ne felejtsük el azokat a megfigyelő ügynökségeket, amelyek szabadon követhetik az összes online szokást.

És ez még nem minden - a személyes adatai és az online forgalom nem csak a VPN nélkül az interneten vannak kitéve. Az Ön IP-címe és - következésképpen - a földrajzi elhelyezkedése is ki van téve.

Nem gondolja, hogy aggódhat? Nos, gondolkodjon úgy így - néhány ember valóban felhasználhatja az Ön kitett IP-címét az ahhoz kapcsolódó információk gyűjtésére, például az Ön országában és városában. Egyes helyzetekben a számítógépes bűnözők megtudhatják, ki az Ön internetszolgáltatója, vagy csak használja az IP-címét célzott támadások futtatásához az eszközök és az útválasztók ellen.

Mi több, ha egy olyan országban tartózkodik, ahol a torrenting érzékeny jogi alany, akkor az internetszolgáltató figyelmeztetést küldhet neked, ha elfogják a torrent fájlokat, vagy esetleg csak továbbítja az Ön adatait a szerzői jogi ügynökségeknek, ami azt eredményezheti, hogy :

 • A DMCA értesítések
 • Óriási bírságok
 • Börtön mondatok

Hogyan csatlakozik az internethez VPN-sel

Itt van, hogyan nézne ki az internet-kapcsolata, ha VPN-t használna:

Hogyan működik egy VPN diagram?

Alapvetően egy VPN-klienst használ, hogy csatlakozzon egy VPN-kiszolgálóhoz, amelyet azután használ az internethez. A bejövő forgalmat a VPN szerver és az ügyfél továbbítja az eszközére. Ez nagyrészt a VPN-kapcsolatok működésének lényege.

Mivel titkosított „alagút” jön létre közted és a VPN-kiszolgáló között, az internetszolgáltató (vagy bárki más, ebben az ügyben) nem tudja figyelni az online forgalmat és az adatokat. Csak a VPN-alagút mindkét végén lévő eszközök (az eszközön lévő VPN-ügyfél és a VPN-kiszolgáló) dekódolhatják az információt, mivel csak ők tudják titkosítani. Ezenkívül a VPN-kiszolgáló helyettesíti az Ön IP-címét a sajátjával, amint a kapcsolat létrejött, hatékonyan elrejti a földrajzi helyét online.

Összességében, ellentétben az internet VPN nélkül történő elérésével, a VPN-mel történő elvégzés biztosítja, hogy élvezhesse a magánképernyős böngészést, a nyugalmat és a személyes adatainak védelmét, valamint a tartalom korlátlan hozzáférését (mivel az IP-cím elrejtése azt jelenti, hogy megkerülni a bosszantó geo-blokkokat és a tűzfalakat).

Hogyan működik a VPN??

A VPN egy VPN ügyfélen, VPN szerver (ek) en és VPN titkosítási protokollokon alapszik, hogy zavartalan, biztonságos online élményt nyújthasson. Az ügyfél létrehozza a biztonságos kapcsolatot a kiszolgálókkal, és mindkettő különféle típusú VPN-protokollok segítségével titkosítja és dekódolja az online adatait és forgalmát..

Itt található a teljes folyamat gyors áttekintése:

 1. A VPN-klienst használja a VPN-kiszolgálóhoz történő csatlakozáshoz. Amikor ezt megteszi, az ügyfél elkezdi titkosítani az Ön adatait.
 2. A VPN-ügyfél kapcsolatot létesít a megfelelő kiszolgálóval az internetszolgáltatóján keresztül, és beállítja a VPN-alagútot.
 3. A VPN-kiszolgáló helyettesíti az Ön IP-címét a sajátjával (így elrejti a földrajzi helyét), elkezdi a tőled kapott adatok visszafejtésének visszafejtését, és továbbítja az internetes kapcsolatait..
 4. Amint a VPN-kiszolgáló megkapja az online adatokat, amelyeket a különféle webszerverektől kért, titkosítja és az ISP-n keresztül visszaküldi a készülékre..
 5. Amikor a VPN-ügyfél megkapja a bejövő forgalmat, dekódolja azt az Ön számára.

És ez nagyon sokat segít a VPN-eknek a privát böngészésben és hogyan működnek. Noha az egész folyamat hosszúnak tűnik, az általában szinte azonnal megtörténik.

Hogyan működik a VPN ügyfelek??

A VPN-ügyfelek olyan szoftverek, amelyeket a VPN-szolgáltatók biztosítanak a felhasználók számára, hogy lehetővé tegyék számukra, hogy VPN-szolgáltatásaikat egyszerűen futtassák eszközükön. A VPN-ügyfelek általában több eszközön és operációs rendszeren működnek, és könnyen telepíthetők.

A felhasználóknak általában csak az ügyfelet kell futtatniuk, és ki kell választaniuk egy kiszolgálót, amelyhez csatlakozni akarnak. Ezenkívül képesek lehetnek bizonyos csatlakozási lehetőségek módosítására, például a TCP és az UDP vagy a használni kívánt VPN protokoll közötti választáshoz.

Miután a felhasználó kiválasztott egy szervert, az ügyfél létrehozza a kapcsolatot, és elkezdi titkosítani a felhasználói kéréseket, amelyeket a felhasználó küld az interneten.

Mi a VPN kliens szoftver?

Ugyanakkor nem minden eszköz támogatja a VPN-ügyfeleket - például a játékkonzolok és egyes intelligens TV-k. Ebben az esetben a VPN-kapcsolatokat először az útválasztón kell létrehozni. Ily módon minden olyan eszköz, amely a VPN-kompatibilis útválasztón keresztül kapcsolódik az internethez, VPN-védett kapcsolatokat használ..

Most az ügyfélalkalmazások nem csak egyek. A VPN-szolgáltatók által kifejlesztett ügyfelek mellett VPN-protokoll-ügyfeleink is vannak. Például az OpenVPN-nek van saját ügyfele, és a SoftEthernek is. A VPN-protokoll ügyfelei azonban általában kissé összetettebbek, és valójában nem kínálnak sok platformon átívelő kompatibilitást, így sok online felhasználó inkább az ügyfélalkalmazásokra inkább ragaszkodik..

Ezenkívül a VPN-ügyfelek néha nem is alkalmazások - csak a VPN-protokollok vagy az operációs rendszerbe integrált ügyfelek. A Windows VPN-platform erre jó példa. Érdemes megemlíteni, hogy ezek a lehetőségek inkább barkácsolódnak, és nem 100% -ban megbízhatók.

Hogyan működnek a VPN-ek a mobilon??

A VPN működése a mobilon nagyjából hasonlít a VPN-ügyfél működésére. Az egyetlen különbség az, hogy le kell töltenie és telepítenie kell egy VPN alkalmazást a mobil eszközére - általában az iTunes vagy a Google Play segítségével.

Abban az esetben, ha a VPN-szolgáltatónak nincs működő mobil kliense, általában hozzáférést biztosít az oktatóprogramokhoz, amelyek megmutatják, hogyan kell manuálisan csatlakozni..

Hogyan működnek a VPN alagutak és a titkosítás??

A VPN-k titkosításra támaszkodnak a webkapcsolatok és az internetről érkező bejövő forgalom biztosítása érdekében. Egyszerűen fogalmazva: a titkosítás lehetővé teszi az adatok konvertálhatóságát olvasható formátumból kódolt formátumba. Csak az a személy / eszköz, akinek van dekódoló kulcsa (ebben az esetben a VPN ügyfél és a VPN szerver), tudja konvertálni az adatokat olvasható formátumba.

És alapvetően így működik a VPN titkosítás.

VPN protokoll

Ami a VPN-alagút működését illeti, gondoljon rá, mint egy magánhálózatra, amelyet az eszköz és a VPN-szerver között állítottak fel. Az alagúton kívül mindenki (internetszolgáltatók, megfigyelő ügynökségek, hackerek) nem tud bepillantani benne.

Most, hogy egy VPN titkosítása milyen erős, a VPN szoftver által használt VPN protokolltól függ. A kevésbé hatékony titkosítás gyorsabb sebességet kínál, de kevésbé biztonságos, míg a hatékonyabb protokollok a titkosítási / visszafejtési folyamat miatt egy kicsit lelassíthatják a sebességet. Általában ezek a leggyakrabban használt VPN-protokollok:

 • PPTP
 • IKEv2
 • SoftEther
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • OpenVPN

Alsó sor - a titkosítás hogyan biztosítja a VPN biztonságot az interneten, hogyan rejti el a VPN téged és az internetes forgalmat, és hogyan tartja a VPN-ket hackerek alatt.

Hogyan működnek a VPN-kiszolgálók??

A VPN-kiszolgáló működése nagyon egyszerű - titkosított forgalmat fogad az eszközéről, dekódolja és továbbítja az internetre. Ezután titkosítja az internetről kapott adatokat, és visszaadja neked. Ezután az adatokat a VPN kliens dekódolja az Ön számára.

VPN szerverek

Ha kíváncsi, hogy mi a VPN-kiszolgáló, alapvetően normál kiszolgáló, amely VPN-szoftverrel van konfigurálva, és logikusabb és kommunikációs portokkal rendelkezik. A VPN-szolgáltatók szolgáltatásaikat ezekben a szerverekben tárolják, és a fogyasztóknak továbbítják. A VPN szoftver kezelni fogja a hozzáférés-vezérlési mechanizmusokat és a kliens / szerver kapcsolatok biztonságát is különféle típusú VPN protokollokkal.

A VPN-ek megváltoztatják az Ön IP-címét az ilyen VPN-kiszolgálókkal való csatlakozáskor is. Miután csatlakozik ehhez, az ISP-hez hozzárendelt IP-cím azonnal felváltja a VPN-kiszolgáló IP-címét. Tehát minden olyan webhely, amelyre VPN-kiszolgálóhoz kapcsolódva fér hozzá, csak a VPN-kiszolgáló IP-címét fogja látni.

Jó VPN-t keres?

Itt, a CactusVPN-nál megvan a megoldás az Ön számára - egy csúcskategóriás VPN-szolgáltatás, amely nagyteljesítményű AES titkosítással, 6 választható VPN-protokollal és naplózás nélküli politikával rendelkezik. Ja, és 28+ gyorssebességű szervert is kínálunk (amelyek közül 9-en P2P támogatás van), valamint a platformok közötti kompatibilis alkalmazásokat is kínálunk.

Ráadásul a csúcsminőségű biztonság és adatvédelem mellett egyéb finomságokat is kínálunk - például egy intelligens DNS-szolgáltatást, amely segít felszabadítani több mint 300 globálisan földrajzilag korlátozott webhely feloldását, egy Killswitch, amely gondoskodik arról, hogy mindig biztonságban lehessen az interneten, és korlátlan sávszélességet kínál.

Szüksége van egy kis időre a döntéshez?

Nos, mi lenne azzal, ha kipróbálnád a teljesen ingyenes 24 órás próbaverziónkat? Nincs szükség hitelkártya-adatokra, és teljes mértékben ki kell használnia a szolgáltatásunk minden funkcióját.

És még sok más - ha egyszeri CactusVPN felhasználóvá válik a több költségvetési szempontból barátságos előfizetésünk egyikének kiválasztásával, akkor továbbra is 30 napos pénz-visszafizetési garanciánk fedezi Önt.

Következtetés

Szóval, hogyan működik a VPN? Nos, itt van a rövid verzió - a szoftver titkosítja a csatlakozási kérelmeket a VPN szerverhez, és a webinformációkat a kiszolgáló visszaküldi neked, ezáltal ügyelve arra, hogy az internetszolgáltató (aki köztünk és a VPN szerver között közvetítő) nem tudja megfigyelni. amit csinálsz vagy hozzáfér az interneten.

Ezenkívül, amikor csatlakozik egy VPN szerverhez, az ISP-hez hozzárendelt IP-cím helyébe a szerver címe lép, amely online módon online rejti a földrajzi helyét (és az IP-címhez kapcsolódó minden egyéb információt)..

Összességében a VPN-eknek sok felhasználása van, és mindig jó ötlet az internetre való belépéskor az egyikre támaszkodni - akár csak a fokozott adatvédelmet szeretné élvezni, adatait a hackerektől megvédeni, akár korlátozott tartalmat szeretne elérni..

Hogyan működik a VPN? |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

22 − = 21

map