A szülői útmutató az internetes biztonsághoz gyerekeknek |


Miért szükséges a gyermekek kiberbiztonsága??

Nagyon egyszerű - az internet egyszerűen nem olyan biztonságos, mint mi mindannyian szeretnénk hinni. Igaz, hogy a gyerekek és a tizenévesek jó időt tölthetnek az interneten, és rengeteg hasznos készséget megtanulhatnak. A valóság azonban az, hogy az internet tele van online fenyegetésekkel és kiberbűnözőkkel, akik csak arra várnak, hogy kihasználják a gyermek vagy a tizenéves naivitását..

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a leggyakoribb problémákat, amelyekkel a gyerekek és a tizenévesek az internettel foglalkozhatnak:

1. Internetes zaklatás

Ha nem ismeri az internetes zaklatást, akkor az az, amikor az emberek online és elektronikus kommunikációt használnak a gyerekek és tizenévesek fenyegetésére, megfélemlítésére és megijesztésére. Céljuk az idősebb embereket is, de a gyerekek és a tizenévesek általában a fő áldozatok. Az internetes zaklatás az alábbiak bármelyike ​​lehet:

 • Hamis pletykák terjesztése valakiről a közösségi médiában, üzenetküldő alkalmazások és szöveges üzenetek útján.
 • Fenyegetések és átlagos üzenetek küldése valakinek a közösségi médián, telefonhívásokon és üzeneteken, valamint e-maileken keresztül.
 • Valaki vakító, magán és / vagy szégyenteljes fényképeket / videókat készíthet és online terjeszthet.
 • Behatolás valaki online fiókjába (általában egy szociális média fiókba), és arra használható, hogy rosszindulatú, erőszakos vagy szexuális üzeneteket küldjön másoknak, miközben az említett személyként pózol.
 • Úgy tesz, mintha valaki más lenne az online platformon, hogy károsítsák imázsát és jó hírnevét.
 • Agresszív szexuális üzenetek küldése valakinek, aki nem akarja.

Gondolhatja, hogy gyermeke nem válik majd az internetes zaklatás áldozatává, de vegye figyelembe ezt - a jelentések szerint a gyerekek és a tizenévesek több mint felét nemcsak az interneten bántalmazták, hanem körülbelül ugyanannyiuk is maguk zaklatta a zaklatást. Sőt, több mint minden harmadik fiatalból kibernetikus fenyegetések szenvedtek el.

"Ez nem igaz. Ha történne valami ilyesmi, a gyerekem mondja nekem.

Nem pontosan. Ugyanez a statisztika azt is mutatja, hogy a fiatalok több mint fele nem fogja elmondani a szüleinek, amikor az internetes zaklatás áldozatává válnak. Szégyellhetik, hogy ezt csinálják, zsarolhatják, hogy csendben maradjanak, vagy egyszerűen attól tartanak, hogy miatt bajba kerülnek.

A szülői útmutató az internetes biztonsághoz gyerekeknek |

Az internetes zaklató végső célja:

 • Bizonyítson rá egy gyermeket vagy tini valami illegális vagy szexuális cselekedetet zsarolással.
 • Nyomasztassa őket arra, hogy érzékeny információkat osszanak meg vele (mint például a szülők hitelkártya-adatai)..
 • Helyezze a gyermeket / tini olyan helyre, hogy hajlandó megsérülni vagy akár öngyilkosságot is elkövetni.

2. Szexuális ragadozók

A szexuális ragadozók gyakran használják az internetet a potenciális áldozatok megtalálására és vőlegényeire. Visszaélnek a gyermekek és a tizenévesek ártatlanságával, ha úgy tesznek, mintha valaki más lenne (mint valaki életkorukban), és úgy tesznek, mintha új potenciális barátok lennének számukra. Az online szexuális ragadozók fő célja az, hogy megszerezzék gyermekeik bizalmát olyan mértékben, hogy meggyőzzék őket, hogy személyesen találkozzanak..

Nyilvánvaló, hogy ha ez történik, akkor gyermeke a szexuális kereskedelem áldozatává válhat - vagy ami még rosszabb. Sőt, egy szexuális ragadozónak sikerül rávennie rá, hogy vonzza be a barátaikat. Sajnos ez általában időnként megtörténik, és 20-ból egy gyermek elismeri, hogy titkos találkozót szervezett valakivel, akivel online találkoztak..

3. Bármi, amit a gyerek online tesz

A gyermekek és a tizenévesek gyakran nem értik, hogy ha valamit online közzétesznek, akkor valószínűleg örökre ott marad - vagy amíg az internet összeomlik. Az egyszerű tény az, hogy az interneten nincs „Törlés” gomb, így minden, amit feltesz rá, ott marad. Persze, egy kínos bejegyzés, fénykép vagy videó törölhető, de ha valaki képes elkészíteni képernyőképet, vagy elmentheti azt még azelőtt, hogy kész lenne, akkor semmit sem lehet tenni.

A kisgyermekek és a tizenévesek nyilvánvalóan nem gondolkodnak azon, hogy mit gondolhat egy jövőbeli munkáltató vagy házastársa arról, amit valódi névvel közzétesznek az interneten. Az előrelátás ilyen hiánya a jövőben valószínűleg meg fogja harapni őket. Ezenkívül olyan információkat (például a jelenlegi tartózkodási helyüket) tehetik közzé, amelyek megkönnyítik a bűnözők számára a célzást.

4. Malware és vírusok

A gyerekek és a tizenévesek véletlenül letölthetik a rosszindulatú programokat és a vírusokat anélkül, hogy tudnának. A rosszindulatú fájlokat a legújabb videojáték, a kedvenc énekes albumuk, vagy szexuális jellegű fotók és egyéb tartalmak álcázhatják. Általában nem veszik fontolóra annak a lehetőségét, hogy egy ilyen fájl bármi rosszindulatú is tartalmazhat, ezért nem gondolják, hogy bármilyen következménye lehet, ha velük kapcsolatba lépnek.

Emiatt eszközeik - és következésképpen készülékeik, ha ezeket használják - mindenféle rosszindulatú programmal megfertőződhetnek, például spyware, keyloggerek és hirdető programok. Ha ez megtörténik, biztos lehet benne, hogy gyermekeinek személyes és pénzügyi adatait ellopják és eladják a mélyhálón.

5. Erőszakos és szexuális tartalom

Az Internet tele van tudással, de tele van erőszakos és szexuális tartalommal is, amely bárki számára alkalmatlan lehet - különösen a fiatal gyerekek és a tizenévesek. Sajnos elég könnyű megtalálni az ilyen tartalmat az interneten, vagy csak véletlenül hozzáférni hozzá. A kutatások szerint a fiúk mintegy 93% -a és a lányok 62% -a volt kitéve szexuális tartalmakkal tizenéves korukban. Ráadásul az online pornográfiának kitett 10–17 éves online felhasználók 66% -a szándékosan volt rá kitéve.

A szülői útmutató az internetes biztonsághoz gyerekeknek |

Ha a gyerekeid valami hasonlónak vannak kitéve, negatív pszichológiai módon érintheti őket. Jelentősen megrongálódhat a barátjukkal való kapcsolattartás és a szerelmi érdekek, ami viszont depresszióját okozhatja gyermekeinek. Ráadásul az ilyen típusú tartalom malware vagy vírusokat is tartalmazhat.

6. Adathalászat (és egyéb csalások)

A felnőttek hajlamosak az adathalászatra, így el tudja képzelni, milyen könnyű célok a gyermekek és a tizenévesek. És a csalók nem félnek ezt megtenni, mivel ez egyszerű módja annak, hogy megkapják azt, amit akarnak - személyesen azonosítható információkat és pénzügyi adatokat, például hitelkártya-számokat, bankszámla-adatokat és bankszámla-bejelentkezési hitelesítő adatokat..

Az adathalász csalók általában a gyerekekkel és a tizenévesekkel lépnek kapcsolatba a közösségi médiában, de megpróbálhatnak e-maileket küldeni nekik is. Ahelyett, hogy azt állítanák, hogy egy bankot képviselnek, azt mondhatják, hogy egy videojáték-társaságból származnak, képviselnek valamilyen ismert művészt, vagy azt állíthatják, hogy rendőrök, hogy megpróbálják megijeszteni őket érzékeny információk feltárására..

9 módszer a gyermekek internetes biztonságának javítására

Saját kutatásaink szerint, és amit a többi szülőtől hallottunk, az alábbiakban találjuk a leghasznosabb internetes biztonsági tippeket gyerekeknek és tizenéveseknek:

1. Nyissa meg velük az internetes zaklatást

Az internetes zaklatás áldozatainak egyik fő oka a szégyen és a félelem. Félnek, hogy ezért bajba kerülhetnek, és szégyellik, hogy valami hasonló áldozatává váltak.

Pontosan ezért kell 100% -ban átláthatónak lennie, amikor velük tárgyalja ezt a témát. Tudniuk kell, hogy ez nem valami, ami csak velük történik, és ez természetesen nem normális. Ezen túlmenően teljes mértékben meg kell érteniük az internetes zaklatás megoldásait és módjait annak megelőzésére. És hogy mindig fordulhatnak segítségért.

Ezenkívül szánjon rá időt, hogy megnézze, mi az internetes zaklatás jogi státusza az Ön országában. Ha kapcsolatba léphet a hatóságokkal, feltétlenül erről is értesítse gyermekeit. Az a tudás, hogy segítségért fordulhatnak egy rendőrhöz az internetes zaklatás kezelésében, valószínűleg nagyobb bizalmat ad nekik, eltávolítja a stresszt és félelmet (vagy annak egy részét), és valószínűbbé teszi őket, hogy cselekedeteikkel szemben lépjenek fel..

Ha gyermekét online zaklatás zaklatja, fényképezzen vagy képernyőképeket készítsen az üzenetekről. Ne törölje őket - hasznos bizonyítékok lehetnek a jövőben. Ha tudja a zaklató személyazonosságát, és ez valaki a gyermeke életkorában van, vegye fel a kapcsolatot a szüleivel.

Ha részletesebb áttekintést szeretne kapni az internetes zaklatásról, és hogyan tudja megvédeni gyermekeit attól, olvassa el ezt az útmutatót.

2. Telepítse az eszközökre a biztonságos víruskereső / kártevőirtó programokat

Beszélhet (és meg kellene) beszélnie a gyerekekkel a rosszindulatú programokról - mi ez, mi az eszköz fertőzhető meg és milyen károkat okozhat. A kérdés megismeréséhez általában elegendő csupán megemlíteni, hogy a rosszindulatú programok miatt többé nem tudják használni a számítógépüket, a játékkonzolt vagy a mobiltelefont..

A szülői útmutató az internetes biztonsághoz gyerekeknek |

De még akkor is, ha teljes mértékben tisztában vannak a rosszindulatú programok veszélyeivel, ez nem azt jelenti, hogy nem áll fenn annak kockázata (bármennyire is kicsi), hogy véletlenül letölt egy rosszindulatú fájlt, vagy hozzáfér egy rosszindulatú programmal fertőzött linkhez. Nézzünk szembe a tényekkel - ha olyan üzenetet látnak, amely azt állítja, hogy ingyenesen megkaphatják kedvenc játékát, albumát vagy műsorát, akkor valószínűleg nem gondolkodnak kétszer.

Tehát az ilyen helyzetek elkerülése és az internet biztonságának garantálása érdekében a legjobb, ha minden eszközre és eszközére telepít víruskereső / kártevőirtó szoftvert. Ne tévesszen meg a név - mind a víruskereső, mind a kártevőirtó programok ugyanazt csinálják. Végül is a vírus egyfajta rosszindulatú program.

Rengeteg víruskereső / kártevőirtó szoftver szolgáltató közül választhat, de ajánlásaink a Malwarebytes és az ESET.

3. Telepítse a VPN-ket az eszközükre & Tanítsd meg őket a VPN-kel kapcsolatban

Nem biztos benne, mi a VPN? A rövidítés a Virtual Private Network kifejezést jelenti, és egy online szolgáltatás, amely lehetővé teszi az IP-cím elrejtését és az online forgalom titkosítását. Ha elmagyaráznád a gyereknek, akkor olyan eszközként írhatja le, amely biztonságban tartja az internetet és biztosítja, hogy az emberek nem tudnak kémkedni rád..

Hogyan biztosítaná a VPN kiberbiztonságot a gyerekek számára? Elég egyszerű - a szolgáltatás titkosítja az összes internetes forgalmat, ami hasznos lehet, ha nyilvános WiFi-t használnak. És nézzünk szembe a tényekkel - a gyerekek és a tizenévesek nyilvános WiFi-t fognak használni anélkül, hogy törődnének azzal, hogy nem biztonságos és bárki megfigyelheti online tevékenységeit. Igen, ez nagyjából azt jelenti, hogy egy számítógépes bűnöző könnyen ellophatja e-mailüket, közösségi média-fiókokat és bankszámla-bejelentkezési adataikat.

A VPN másik módja az IP-címek elrejtésével járulhat hozzá a gyermekek biztonságához az interneten. Miért olyan fontos? Mivel földrajzi helyüket így rejtik el, az árnyékos webhelyek és a hackerek nem fogják tudni ellenőrizni az ilyen típusú információkat. Ezenkívül nem tudnák használni az IP-címüket az alábbiak megismerésére:

 • Milyen országban élnek gyermekei?.
 • Melyik városból származnak gyermekei?.
 • Ki az internetszolgáltató.

Természetesen el kell magyaráznia gyermekeinek, miért szükséges a VPN használata. Megemlítheti a fent leírt előnyöket, de jobb, ha azokra az előnyökre összpontosítunk, amelyek jobban rezonálnak velük:

 • A VPN jobb játékélményt kínálna számukra. Többé nem kellene aggódniuk a regionális korlátozások, az IP-tilalmak, a DoS / DDoS támadások, a tiltott játékok, valamint a magas ping-idõk és késések miatt. Ráadásul megengedte nekik, hogy új játékot játsszanak korábban, mint amikor az országodban megjelentek.
 • A VPN segítségével a gyerekek megkerülhetik a geo-blokkokat, és megakadályozhatják őket a kívánt műsorok, rajzfilmek és filmek nézésében. Például könnyen hozzáférhetnek a Netflixhez, függetlenül attól, hogy hol vannak a világon.

Mindezekkel az információkkal felfegyverkezve, könnyebben megtaníthatja gyermekeinek, hogy miért kellene VPN-klienseket és alkalmazásokat telepíteni az eszközükre, és futtassa őket, amikor az internetet elérik. Még VPN-t is beállíthat otthoni útválasztóján, ha azt akarja, hogy minden és gyermeke online kapcsolatának biztonságát otthon biztosítsa bármely eszközön.

CactusVPN - A legjobb módja az Internet biztonságának garantálására a gyerekek és a tizenévesek számára

Kínálunk rendkívül egyszerű VPN szolgáltatást. Önnek és gyermekeinek sem lesz gondja, hogy megszokja a felhasználóbarát kialakítást. Plusz, hogy szolgáltatásunk több platformon működik.

A gyermekek kiberbiztonságát illetően a VPN csúcskategóriás katonai titkosítással van felszerelve, megakadályozza a DNS-szivárgásokat, rendelkezik egy gyilkos kapcsolóval (így a gyermekeket is védik akkor is, ha kapcsolódási problémák merülhetnek fel), és magas szintű hozzáférést kínál - Biztonságos VPN-protokollok (SoftEther, IKEv2, OpenVPN, SSTP).

Mi is kínálunk egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciát, miután kiválasztotta az előfizetési tervet.

4. Adja meg gyermekeinek világos irányelveit a közösségi médiához

Nem számíthat arra, hogy gyermekei automatikusan megtudják, hogyan kell viselkedniük a közösségi médiában. - Különösen akkor, ha mindenki ilyen gondatlanul viselkedik. Ezért kell időt fordítania arra, hogy gyermekeit megtanítsa a megfelelő, biztonságos közösségi média etikettről. Alapvetően el kell magyaráznia, hogyan:

 • Nem kellene folyamatosan nyilvánosságra hoznia a tartózkodási helyét.
 • Nem szabad figyelmen kívül hagyni olyan barátok és üzenetek iránti kérelmeit, akiket nem ismernek.
 • Soha ne osszon meg túl sok személyes és pénzügyi adatot ismeretlen emberekkel vagy akár a közösségi média barátaival.
 • Tilos blokkolni mindenkit, aki túl árnyas, agresszív vagy félelmetes.
 • A személyes információkat (például fizikai címet, e-mail címet vagy mobilszámot) távol kell tartani a közösségi média profiljaitól.
 • Soha ne osszon meg nyilvánvaló fényképeket vagy videókat magukról (vagy bárkivel, akit ismernek) a közösségi média platformon.
 • Soha ne lépjen kapcsolatba olyan árnyékos linkekkel és mellékletekkel, amelyeket esetleg a beérkező levelek mappába kapnak, vagy más emberek bejegyzésében láthatják.

Ezenkívül azt javasoljuk, hogy szánjon időt arra, hogy segítsen gyermekeinek a közösségi média profiljaiban a lehető legbiztosabbá válni. Íme néhány hasznos útmutató a legtöbb platformon:

 • Facebook
 • Instagram (és ez a link is)
 • WhatsApp
 • Twitter
 • Snapchat

5. Ha lehetséges, használja a szülői felügyeletet

A szülői felügyelet konfigurálása az egyik legfontosabb internetes biztonsági szabály a gyerekek számára. Segít megakadályozni a káros webhelyekhez való hozzáférést, beállíthatja az internetes takarítást, és figyelemmel kíséri gyermekei tevékenységeit az interneten. Kicsit túl hangos testvérnek hangzik? Lehet, de szükséges lépés annak biztosítása érdekében, hogy gyermekei biztonságos és egészséges internetes élményben részesüljenek.

A szülői útmutató az internetes biztonsághoz gyerekeknek |

Nagyon sok minden eszköz és operációs rendszer lehetővé teszi a szülői felügyelet beállítását, de érdemes megfontolnia egy olyan útválasztó beszerzését, amely beépített szülői felügyeletet is tartalmaz. Itt található a lehetséges lehetőségek felsorolása:

 • A router korlátozza a Mini-t
 • Asus AC3100
 • Kör Disney-vel
 • Nighthawk AC1900
 • Linksys AC1750

Ezen kívül vannak különféle szülői felügyeleti alkalmazások, amelyek segítségével sokkal könnyebbé teheti a munkáját. A szülői felügyeleti funkciók elvégzése mellett ezek az alkalmazások lehetővé teszik az üzenetek figyelését, a videók és fényképek elérését, a gyerekek helyzetének figyelését, valamint az alkalmazások letöltésének és az alkalmazáson belüli vásárlások ellenőrzését..

Jelenleg a legjobb szülői felügyeleti alkalmazások a TeenSafe, MMGuardian, Net Nanny és WebSafety.

6. Használjon gyerekbarát böngészőket / keresőgépeket

Gyerekbarát böngészők és keresőmotorok ideálisak kisgyermekek számára. Noha a legtöbb böngésző és keresőmotor könnyen kezelhető és viszonylag biztonságos, gyermekek számára nem igazán nagyszerű. Ha nem szánja időbe a keresőmotorok megfelelő konfigurálását (amint azt az alábbiakban tárgyaljuk), akkor a gyerekei nyilvánvaló és obszcén eredményeket láthatnak - akár szándékosan, akár véletlenül.

Például, ha a Bing-et használják, akkor egyenesen aggasztó keresési javaslatokat kaphatnak, például a gyermekpornográfiát.

Néhány jó lehetőség a következő:

 • Rekesztőháló
 • KidRex
 • KidsSearch
 • Biztonságos keresés gyerekeknek
 • Sandbox (iOS)
 • Biztonságos böngésző gyerekeknek (Android)

7. Konfigurálja a keresőmotorokat a biztonságos eredmények megjelenítéséhez

"Mi van, ha a gyerekeim túl idősek a gyerekbarát böngészők használatához?"

Ebben az esetben a legjobb, ha az eszközére telepített összes keresőmotort és a gyermekei eszközét úgy konfigurálja, hogy csak a biztonságos eredményeket jelenítse meg. Ha nem ezt teszi meg, akkor gyermekei végül veszélyes tartalmat láthatnak.

A szülői útmutató az internetes biztonsághoz gyerekeknek |

Íme néhány hasznos útmutatás arról, hogy a keresőmotorok csak a biztonságos eredményeket jelenítsék meg:

 • Google
 • Bing
 • Jehu!

8. Segítsen a gyerekeknek erős jelszavakkal

Az utolsó dolog, amire gyermekének szüksége lenne, ha valaki bemegy a közösségi média fiókjába, és - miközben ők maguknak pózol - sértő dolgokat mond a barátainak és az ismerőseiknek. Persze, hogy ez később tisztázható, de a kár már megtörténik - gyermeke elveszíti a barátait, sok körben társadalmi kirekesztetté válik, és talán még fizikai károkat is okozhat..

Ez csak egy példa a sok közül. A csalók becsapódhatnak például a gyerekek takarékos számlájára is.

Az egyik jó módszer annak megakadályozására, hogy valami ilyesmi előforduljon (amellett, hogy megtanítottuk az adathalászat elkerülésére, de másodpercen belül visszatérünk erre), annak ellenőrzése, hogy gyermeke erőteljes jelszavakat használ-e fiókjaik védelme érdekében. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudják, mi a jelszó vagy hogyan kell használni, de valószínűleg nem ismerik a legtöbb jelszóvédelmi irányelvet. Tehát Önnek kellene segítenie őket abban.

Ha nem tud elegendő információt a jelszó biztonságáról, ne aggódjon - itt már található egy mélyreható cikk erről a témáról. Ideális esetben olvassa el a fő tippeket egy erős jelszó létrehozásához gyermekével, és megtanítsa őket, hogy ne használják ugyanazt a jelszót minden fiókhoz, és hogyan kell használni a jelszókezelőket is..

9. Tanítsa meg nekik az adathalászat alapjait

Nem számíthat arra, hogy gyermeke képes lesz (vagy akár érdekli is) teljes mértékben megérteni, mi az adathalászat és hogyan működik. Legalább meg kell azonban próbálnia őket megérteni a fő gondolatot - hogy az idegenek megpróbálják ártatlanságukat kihasználni, és becsapják őket érzékeny információk (például bank- vagy közösségi médiafiókok bejelentkezési adatai) felfedésére vagy kapcsolatba lépéssel rosszindulatú linkek és mellékletek.

Vigyáznia kell, ha megközelíti ezt a témát, ha a gyerek még tinédzser. Ne felejtsd el - lázadó szakaszukban vannak, és gyakran gúnyolódnak minden olyan tanácsért, amelyet megpróbálnak ajánlani. Tehát ne tégy el hibát, ha ezt a témát tekintélyes hangon közelíti meg, és úgy kezeli gyermekét, mint tudod, egy valódi gyermeket. Beszéljen velük, mint egy felnőtt, és magyarázza el, hogy az adathalászat veszélyei súlyosan sérthetik társadalmi helyzetüket és jövőjukat.

A szülői útmutató az internetes biztonsághoz gyerekeknek |

Nem kell előadást tartania az adathalászatról, de nagyszerű kezdés az, ha beszélgetünk a gyerekekkel az adathalászat főbb jeleiről, céljairól, valamint az adathalászatról. Ha nem ismeri az adathalászatot, akkor együtt átadhatja ezt az információt. Itt található egy útmutató, amelyet az adathalászatról - valamint más fenyegetésekről írtunk. A legtöbb információt ott kell megtalálnia.

Ezen információk mellett azt is tudnia kell, hogy a fiatal gyerekeket és tizenéveseket célzó adathalász csalók általában inkább a közösségi médiát használják, mint az e-mailt vagy a telefont. Lehet, hogy úgy tesznek, mintha életkoruk valaha, általában ellenkező nemű.

Amellett, hogy megtanítja a gyerekeket, hogy ne vakkodjanak az idegenekben, és hogy észleljék a csalókat, az adathalászat elleni kiterjesztéseket is használnia kell nekik. A Stanford által biztosított nagyon megbízható.

Internetbiztonság gyerekeknek - Mindent összegezve

Az online tartalomhoz való hozzáférés manapság nagyon sok ember számára fontos - beleértve a gyerekeket és a tizenéveseket is. Így végeznek házi feladatokat, beszélgetnek, tartják a kapcsolatot barátaival, és töltik szabadidejüket.

Ha azonban azt szeretné biztosítani, hogy gyermekei tisztességes online élményben részesüljenek, meg kell tanulnia, hogyan kell őket biztonságban tartani. Végül is rengeteg fenyegetést rejtenek az interneten, például számítógépes zaklatások, rosszindulatú programok, szexuális ragadozók, adathalászat, csalások, valamint erőszakos és pornográf tartalom. Nem is beszélve arról, amit gyermekei online postáznak, és az általuk megosztott információk mindig hátrányos helyzetbe hozhatják a jövőt.

Hogyan kínál Önnek internetes biztonságot gyerekeknek és tizenéveseknek? Nos, ez nem egyszerű megoldás, de jó eredményeket érhet el, ha betartja ezeket az irányelveket:

 • Telepítse antivírus / kártevőirtó szoftvert saját és gyermekei eszközére.
 • Győződjön meg arról, hogy a gyerekek ismerik az adathalász és a csalások működését.
 • Telepítse a VPN-eket gyermekeinek és a saját eszközeinek is.
 • Győződjön meg arról, hogy az Ön által használt keresőmotorok csak a biztonságos eredményeket jelenítik meg.
 • Ha fiatalabb gyermekeid vannak, érdemes gyermekebarát böngészőket használni.
 • Használjon szülői felügyeletet minden eszközön, és vegye igénybe a szülői felügyeleti alkalmazásokat is.
 • Győződjön meg arról, hogy gyermekei tudják, hogyan lehet biztonságban maradni a közösségi médiában.
 • Beszéljen a gyerekeivel az internetes zaklatás veszélyeiről és annak kezeléséről.
A szülői útmutató az internetes biztonsághoz gyerekeknek |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 8

map