Beskytter en VPN deg mot virus? Hva er et virus? |


Vel, her er alt du trenger å vite om det:

Hva er et datavirus og hvordan fungerer det?

Et datavirus er en type skadelig programvare (skadelig programvare) som er programmert til å endre måten en enhet fungerer på. Virus er ofte selvreplikerende, og kan spre seg fra datamaskin til datamaskin hvis brukeren utfører visse handlinger.

Datavirus spres vanligvis gjennom ondsinnede vedlegg og lenker. Hvis du samhandler med dem på den måten, vil de infisere enheten din. Imidlertid vil de normalt ikke bli aktive med en gang. I stedet vil de forbli sovende til du åpner programmet eller filen viruset er knyttet til seg. Når det skjer, vil viruset begynne å infisere andre filer / programmer i systemet ditt. Det kan til og med overta e-postadressen din, og prøve å spre seg til kontaktene dine.

Noen av tingene et datavirus kan gjøre inkluderer:

 • Spre til andre datamaskiner i et nettverk.
 • Registrerer tastetrykkene dine.
 • Spam kontaktene dine.
 • Korrupte normale filer og systemfiler.
 • Samle innloggingsinformasjon og økonomisk informasjon.
 • Gi hackeren ekstern tilgang til enheten din.

Hva er forskjellen mellom virus og skadelig programvare?

Mange mennesker får ofte datavirus og malware blandet sammen. Her er forskjellen - et datavirus er en type skadelig programvare som kan reprodusere seg selv hvis en bruker utfører visse handlinger. På den annen side er malware skadelig programvare, og den inkluderer mange andre skadelige kategorier foruten virus. Følg denne lenken hvis du vil lære mer om det.

Typer datavirus

1. Virus med direkte handling

Disse typer datavirus pleide å være ganske populære blant hackere for mange år siden, men de brukes ikke lenger så ofte. Det er mest fordi de ikke er så "pålitelige."

Som de fleste virus startet virus med direkte handling bare når brukeren ville åpne et infisert vedlegg, eller kjøre en ondsinnet kjørbar fil. Imidlertid, i det øyeblikket vedlegget eller filen ble lukket, ville viruset slutte å virke.

2. Polymorfe virus

Polymorfe virus kan være veldig farlige fordi de er vanskelige å oppdage - selv med pålitelig antivirusprogramvare. Det hele skyldes måten de fungerer på - disse virusene kan faktisk kryptere og endre kodingen, noe som er noe de fleste sikkerhetsprogrammer skanner for å finne et virus.

Beskytter en VPN deg mot virus? Hva er et virus? |

Når denne typen virus har infisert en enhet, vil den begynne å duplisere seg selv. Imidlertid kan dupliserte versjoner bli endret slik at de fungerer på en annen måte.

3. Browser Hijackers

Nettleserkaprere brukes av hackere for å omdirigere ofre til phishing og ondsinnede nettsteder. I utgangspunktet tar viruset kontroll over nettleseren din. Hver gang du skriver inn en spesifikk adresse, blir du omdirigert til et phishing-nettsted.

Mens nettkriminelle ofte bruker nettleserkaprere, er de enkle å oppdage og fjerne med antivirusprogramvare.

4. Virus for webskript

Webskriptvirus angriper programmering av et nettsted - vanligvis kodingen som er ansvarlig for å vise koblinger, sideoppsett, videoer og bilder. Viruset endrer kodingen, noe som gjør de visuelle elementene skadelige. Hver gang en bruker samhandler med dem, blir enheten deres infisert. Noen virus kan til og med kjøre krypto-gruveskript, noe som kan skade enhetens CPU.

Disse typer virus er stort sett alltid til stede på et phishing-nettsted, men legitime nettsteder kan også bli smittet med dem. Antivirusprogrammer oppdager dem enkelt, men du kan forhindre dem i å kjøre med skriptblokkere.

5. FAT (File Allocation Table) Virus

Disse virusene er mest rettet mot Microsoft-brukere, men de kan også infisere andre operativsystemer. FAT brukes til å lagre informasjon om plasseringen av alle filene på harddisken.

FAT-virus vil ofte skjule seg blant systemfiler, og vil infisere hele FAT-en når den tar kontakt med den ondsinnede filen. FAT-virus vil slette eller overskrive FAT-filer, effektivt gjøre systemet ubrukelig og forårsake alvorlig tap av data.

6. Makrovirus

Makrovirus brukes ofte til å infisere tekstbehandlingsprogramvare, som Microsoft Word. Som navnet tilsier, er viruset skrevet på makrospråk - det vanlige programmeringsspråket som brukes av tekstbehandlingsprogrammer.

Makrovirus er konfigurert til å legge inn skadelig kode i tekstbehandlingsprogrammet, eller i dokumenter og regneark. Når det infiserte programmet eller filen er åpnet, vil viruset starte å kjøre.

Etter at viruset er ferdig med å infisere andre filer tilknyttet programvaren, kan det begynne å endre innholdet i dokumenter, eller overta e-postadresser for å sende ut skadelige vedlegg til andre mennesker.

7. Multipartite-virus

Disse virusene (også kalt hybridvirus) er ganske frustrerende å takle fordi de sprer seg gjennom systemet på flere måter. Hvordan de gjør det avhenger av hvordan de er programmert,

Generelt vil et flerpartivirus infisere datamaskinens oppstartssektor, noe som betyr at viruset startes hver gang operativsystemet startes. Dessuten vil viruset til og med knytte seg til harddisken.

8. File Infector Virus

En ganske standard type virus. Den er programmert til å knytte seg til filene du åpner og bruker mest - som Word-filer, for eksempel. Over en rask periode vil viruset overta filen fullstendig. Dessuten kjører den hver gang du åpner og bruker filen.

9. Beboende virus

Bosatte virus er veldig farlig siden de kan gjemme seg i enhetens minne. På grunn av det kan det lett infisere enhver fil som kjøres på det systemet. Enda verre er at de fleste bosatte virus er i stand til å laste replikasjonsmodulen sin i minnet. I utgangspunktet er det en fancy måte å si at de vil være i stand til å infisere andre filer uten at du trenger å kjøre dem først.

Beskytter en VPN deg mot virus? Hva er et virus? |

Innbyggende virus har en tendens til å kjøre når operativsystemet starter. Noen av dem kan til og med knytte seg til antivirus- / antimalware-programvare for å infisere filer som skannes av den.

10. Overskriv viruser

Overskriv virus kan være ekstremt frustrerende. I utgangspunktet, hva de gjør er å infisere en fil eller programvare, og slette alt innholdet og deretter overskrive data i systemets minne.

Mange tror at et overskrivevirus ikke er så skadelig, men viruset kan faktisk ødelegge noen av den opprinnelige kodingen noen ganger, noe som gjør et program ubrukelig. Så det kan gjøre mye skade på et operativsystem.

Hvordan finne datavirus

Hvis du har installert et antivirusprogram, vil det vanligvis varsle deg når enheten din er infisert. Likevel, hvis du ikke har en, eller bare vil lære mer om dette, er her de vanlige tegnene som peker på en datavirusinfeksjon:

 • Rare harddiskstøy - Mange virus liker å målrette mot datamaskinens harddisk. Hvis du ikke bruker datamaskinen for øyeblikket, men den er på, og du hører harddiskaktivitet (kontinuerlige lyder og spinnelyder), vil du sannsynligvis ha å gjøre med et datavirus.
 • Mangel på harddiskplass - Virus kan også skade harddisken din ved å ta mye plass. Hvis du plutselig merker at det går tom for plass, er det sannsynligvis at et virus har installert mange ondsinnede filer på enheten din.
 • Intens CPU-aktivitet - Hvis CPU-temperaturene dine er mye høyere enn vanlig, og du ikke bruker den til å spille noen krevende videospill, er det en sjanse for at du har å gjøre med et krypto-gruvedriftvirus.
 • Pop-up meldinger - Du begynner å se tilfeldige popup-annonser og meldinger i nettleseren og på skrivebordet. Ikke samhandle med annonsene (og det inkluderer å klikke på "x" for å lukke dem) siden de sannsynligvis vil infisere enheten din mer med virus og skadelig programvare..
 • Slapp enhetens oppførsel - Hvis datamaskinen plutselig kjører veldig sakte, er det sannsynligvis fordi et virus tar opp systemminnet.
 • Mistenksom filaktivitet - Du begynner å legge merke til at mange av filene dine er blitt slettet eller flyttet til en annen katalog, mens nye har tatt sin plass.
 • Høy nettverkstrafikk - Hvis du merker at det er mye nettverksaktivitet som skjer når du ikke en gang bruker nettet, er det stor sjanse for at et virus oversvømmer internettforbindelsen din med nedlastinger og opplastinger.
 • Krasj og feil - Systemet ditt starter tilfeldig med fryser, krasjer og feilmeldinger som åpner og lukker applikasjoner.
 • Nettleserproblemer - Nettleseren din begynner å virke rart. Det begynner å omdirigere deg til skyggefulle nettsteder, den viser forskjellige hjemmesider, og nye, søppelpregede verktøylinjer vises stadig opp i den.
 • Problemer med sikkerhetsprogramvare - Hver gang du prøver å kjøre eller installere et antivirusprogram, kan du ikke gjøre det. Du mottar vanligvis rare feilmeldinger og gir deg ingen eksakt grunn til at du ikke kan gjøre det.
 • Kapret e-post (er) - Dine venner, familie og arbeidskolleger begynner å fortelle deg at de mottar rare vedlegg fra e-postadressen din. I så fall har antagelig et virus overtatt det, og prøver å spre seg til andre datamaskiner gjennom ondsinnede vedlegg og koblinger.

Husk at de fleste av disse tegnene også kan peke på en infeksjon med skadelig programvare.

Beskytter en VPN deg mot virus?

Enkelt sagt, nei. Sannheten er at VPN og virusbeskyttelse ikke virkelig går hånd i hånd.

En VPN er designet for å beskytte din elektroniske trafikk og data på Internett, men den kan ikke beskytte enheten mot datavirusinfeksjoner. Krypteringen den bruker er ganske enkelt ikke programmert for å gjøre det - for ikke å nevne at en VPN-tjeneste trenger en aktiv internettforbindelse for å fungere.

Beskytter en VPN deg mot virus? Hva er et virus? |

Et datavirus kan derimot ødelegge enheten din selv om du er koblet fra nettet.

Det er mange antivirus- / antimalware-programvareleverandører å velge mellom, men anbefalingene våre er Malwarebytes og ESET.

Selvfølgelig bør du fortsatt bruke et VPN når du har tilgang til Internett. Å bruke den sammen med antivirusprogramvare er en veldig smart måte å holde seg trygge på nettet.

Trenger du en pålitelig VPN for å bruke med din antivirusprogramvare?

CactusVPN er bare tjenesten du trenger. Vi bruker avansert kryptering (som AES) og sikre protokoller (som SoftEther og OpenVPN) for å beskytte all din online trafikk når du er på Internett. I tillegg lagrer vi ingen logger, så personvernet ditt vil være i full sikkerhet hos oss.

Alt du trenger å gjøre for å glede deg over alt dette er å registrere deg, og laste ned våre brukervennlige apper på plattformen du ønsker.

Oh, og vi bør også nevne at du kan prøve ut CactusVPN gratis i 24 timer hvis du vil. Dessuten gir vi også en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, så du kjøper ganske mye uten risiko.

Hvordan forhindre datavirus i å infisere enheten din

Her er en rask liste over alle tingene du kan gjøre for å redusere sjansene for at enheten din skal bli byttedyr for datavirus:

 • Bruk først og fremst et av antivirusprogrammene vi nevnte ovenfor. Noen programmer kan kalles antimalware-programvare, men det er jo det samme - et virus er tross alt en type malware.
 • Forsikre deg om at operativsystemet og antivirus / antimalware-programvaren alltid er oppdatert. Selv den minste oppdateringen kan inneholde noen sikkerhetsendringer som vil holde skadelige virus i sjakk.
 • Hvis operativsystemet ditt har en brannmur, la den være på. Standardinnstillingene er kanskje ikke ekstremt pålitelige, men det er fortsatt et ekstra lag med sikkerhet.
 • Ikke svar på noen phishing-e-poster eller -meldinger du får. De kan omdirigere deg til et ondsinnet nettsted, eller lure deg til å laste ned virusinfiserte vedlegg. Hvis du vil lære mer om phishing, og hvordan du oppdager phishing-angrep, følg denne lenken.
 • Planlegg vanlige skanninger med antivirusprogrammet ditt - helst på daglig basis. Sørg også for at du skanner hvilken som helst fil du laster ned før du åpner den.
 • Installer skriptblokkere i nettleserne. Vi anbefaler å bruke både uMatrix og uBlock Origin. Å venne seg til dem kan ta litt med det første, men de vil forhindre at nettfiske nettsteder kjører virusinfiserte skript og annonser når du får tilgang til dem..
 • Aktiver klikk-for-å-spille plugins i nettleserne dine også, da de vil forhindre Java- og Flash-skript i å kjøre, med mindre du spesifikt ber dem om å gjøre det ved å samhandle med en video eller annonse. Slik aktiverer du dem i stort sett alle nettlesere.
 • Hvis du har noen gamle, utdaterte programmer installert på systemet ditt som du sjelden bruker eller ikke bruker i det hele tatt, må du avinstallere dem. Virus kan dra nytte av sikkerhetsproblemer som ikke lenger er oppdatert i dem.
 • Ikke last ned skisserte filer. En 23Kb .bat- eller .exe-fil som hevder å være et installasjonsprogram for et nytt videospill, er sannsynligvis et virus i forkledning.
 • Hvis du legger merke til nye programmer eller ikoner på systemet ditt som du ikke gjenkjenner, kan du skanne dem og slette dem.

Hvordan bli kvitt datavirus

Hvis operativsystemet ditt blir infisert med et virus, er det beste alternativet å starte det på nytt i sikkermodus. Men før du gjør det, må du forsikre deg om at du har en ekstern harddisk, CD / DVD eller minnepinne med antivirusprogramvare..

Beskytter en VPN deg mot virus? Hva er et virus? |

Når du er i sikkermodus, kobler du fra nettet og begynner å fjerne midlertidige filer du finner. Mange av dem har sannsynligvis blitt lagt til av viruset, og å slette midlertidige filer vil gjøre skanningsprosessen raskere.

Når du er ferdig, bør du starte opp antivirusprogrammet og kjøre en fullstendig skanning av systemet ditt. Hvis den ikke er installert, bruker du CD / DVD, ekstern harddisk eller minnepinne for å installere den. Etterpå kan du sjekke nettleserne for å se om du trenger å redigere innstillingene for hjemmesiden din. Hvis du ser rare verktøylinjer eller annonser, er det bare å installere nettleserne om mulig. Hvis ikke, må du avinstallere dem, starte enheten på nytt og gjøre ny installasjon i systemets normale modus.

Husk at alle disse tipsene kanskje ikke fungerer 100% av tiden. Hvis du ikke kan utføre noen av disse trinnene, eller hvis datamaskinen eller operativsystemet ditt er for hardt skadet av et virus, må du ta det med til en spesialisert tekniker. Du bør gjøre det samme hvis du må fjerne et virus manuelt fra registeret til systemet ditt - spesielt hvis du ikke har noen erfaring med det. Å fjerne feil fil kan skade operativsystemet ditt alvorlig.

Du bør også ringe myndighetene hvis landets lover dekker nettkriminalitet - spesielt hvis en hacker har stjålet økonomisk og personlig informasjon med et virus fra deg.

Bunnlinjen

Så, hva er et datavirus og hvordan fungerer det?

Vel, det er ganske enkelt - det er en type malware som kan reprodusere seg selv og infisere andre datamaskiner i et nettverk med ondsinnet kode hvis brukeren utfører visse handlinger. Hackere bruker ofte datavirus for å gjøre enheter ubrukelige og for å stjele sensitiv informasjon fra mennesker.

Imidlertid beskytter VPN mot virus? Er du trygg med å bruke bare en VPN på nettet?

Vel, egentlig ikke. En VPN er ikke designet for å tilby beskyttelse mot virus. Det vil beskytte deg mot forskjellige online trusler, men den kan ikke holde enheten din beskyttet mot virus og skadelig programvare. Bare et antivirusprogram kan gjøre det.
Det er nøyaktig hvorfor du bør bruke en VPN sammen med et antivirus / antimalware-program når du er på Internett.

Beskytter en VPN deg mot virus? Hva er et virus? |
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

12 − 10 =

map