A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon

Ebben az oktatóanyagban megmutatjuk, hogyan állítsuk be a PPTP VPN-t a DD-WRT útválasztókon, de először nézzük meg, mi a követelményeink és ajánlásaink.


követelmények

A PPTP VPN beállításához a következőkre lesz szüksége:

 1. CactusVPN-fiók. Ha még nem rendelkezik, ingyenesen kipróbálhatja szolgáltatásainkat.
 2. Az Ön VPN felhasználóneve, jelszava és VPN szerver címe. Megtalálhatja őket webhelyünk fiókjában, a Beállítások menüben.

ajánlások

 • A PPTP nem a legjobb megoldás az online biztonság és adatvédelem számára. Javasoljuk az OpenVPN használatát.

Ha továbbra is manuálisan szeretné beállítani a PPTP VPN-t, lépjen lépésről lépésre az alábbi utasítások szerint:

PPTP VPN telepítési útmutató

A PPTP VPN DD-WRT útválasztón történő beállításához meg kell villannia az útválasztót a DD-WRT firmware-rel, és a router helyi IP-címét 192.168.1.1 értékre kell állítania. Kérjük, ellenőrizze, hogy a DD-WRT útválasztón keresztül Wi-Fi-vel csatlakozhat-e internethez. Azt is javasoljuk, hogy ellenőrizze a VPN-t a PC / Mac számítógépen, hogy ellenőrizze, hogy a hálózati konfiguráció és az ISP lehetővé teszi-e a PPTP VPN-kapcsolatokat.

Csatlakoztassa az útválasztót. Ehhez be kell írnia böngészőjébe a következő címet: http://192.168.1.1 (Ha ez nem működik, kérjük, olvassa el a router kézikönyvét, hogy megtalálja az alapértelmezett átjáró címét). Azt is meg kell állítania a hálózati kapcsolatot, hogy automatikusan megkapja az IP-címet, ha Ethernet-en keresztül kapcsolódik az útválasztóhoz.

Kétféle módon állíthatja be a PPTP VPN-t egy DD-WRT útválasztón. Válassza ki, hogy beállít-e PPTP-t szkript használatával vagy szkript nélkül.

 • Nincs szkript
 • Szkript használata
 1. Lépjen a „Beállítás” fülre, majd válassza az „Alapbeállítás” (1) pontot. Válassza a PPTP (2) elemet a „Connection Type” legördülő menüből..

  A „Gateway (PPTP szerver)” (3) mezőbe írja be annak a CactusVPN szervernek az IP-címét, amelyhez csatlakozni szeretne. Webhelyünkön a fiókjában az összes elérhető szervert megtalálhatja a Beállítások menüben.

  A „Felhasználónév” (4) és a „Jelszavak” (5) mezőkbe írja be a VPN felhasználónevét és jelszavát. Megtalálhatja őket webhelyünk fiókjában, a Beállítások menüben. Győződjön meg arról, hogy a VPN felhasználónevét és jelszavát használja, és NEM a webhelyfiók hitelesítő adatait (Mi a különbség?).

  Válassza az „Igen” (6) pontot a „Használja a DHCP-t” mellett.

  Állítsa az „MPPE Encryption” (7) és a „Packet Reordering” (8) értékét „Enabled” értékre. A DD-WRT egyes verzióinál van “PPTP titkosítás” is, állítsa azt “Engedélyezve”.

  Állítsa a „Kettős hozzáférés mód” (9) és az „IPTV vétele” (10) értékét „Nem” értékre..

  Az „Opcionális beállítások” zónában változtassa meg az MTU-t „Kézi” -re (11), írja be az 1460 (12) értéket a mezőbe, és állítsa az „STP” -re „Disabled” -ra (13)..

  A „Hálózat beállítása” részben adja meg a DD-WRT hozzáférési pont IP-címét (14). Fontos: ha ez a második útválasztó, akkor más helyi IP-címet kell beállítania, mint a fő útválasztót.

  Válassza a „DHCP szerver” (15) elemet a „DHCP típus” mellett.

  DHCP-kiszolgáló „engedélyezése” (16).

  Győződjön meg arról, hogy az összes többi beállítás úgy néz ki, mint a képernyőképe.

  Kattintson az „Alkalmaz beállítások” elemre (17).

  A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 1. lépés

 2. Most menjen a „Biztonság” fülre (17), és válassza a „Tűzfal” (18) lehetőséget. Itt állítsa az „SPI Firewall” beállítást „Disable” értékre (19). A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 2. lépés
 3. Lépjen a „VPN Passthrough” (20) elemre, és válassza a „PPTP Passthrough” melletti „Enabled” (21) lehetőséget. Kattintson az „Alkalmaz beállítások” elemre (22). A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 3. lépés
 4. Lépjen az „Adminisztráció” fülre (23). Görgessen lefelé és kattintson a „Útmutató újraindítása” gombra (24). Ez újraindítja az útválasztót. A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 4. lépés
 1. Ugorjon a „Beállításra” -> „Alapbeállítás” (1). A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 1. lépés
 2. Görgessen le a „Hálózati címkiszolgáló beállításai (DHCP)” (2) és a DHCP engedélyezése (3) pontra..
  Cserélje a Statikus DNS 1 (4) értékét a következőre: 8.8.8.8
  Cserélje a Statikus DNS 2 (5) értékét a következőre: 8.8.4.4
  A „DNSMasq használata a DNS-hez” letiltása (6).

  A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 2. lépés

 3. Ugrás a „Biztonság” fülre (7) -> A „Firewall” (8) az „SPI Firewall” beállításához válassza a „Disable” beállítást (9).. A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 3. lépés
 4. Most lépjen a „VPN Passthrough” fülre (10), válassza az „Enable” lehetőséget a „PPTP Passthrough” (11) elemre, majd kattintson az „Apply settings” (12) elemre.. A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 4. lépés
 5. Nyissa meg a fiókját, kattintson a csomagjára, majd kattintson a „Parancsfájl PPTP beállításához DD-WRT útválasztón” linkre, és másolja az összes szöveget az új, megnyíló oldalról.
 6. Térjen vissza a DD-WRT-hez és keresse meg az „Adminisztráció” menüpontot (13) -> „Parancsok” (14), és illessze be a kódot a vágólapra (15). A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 5. lépés
 7. Görgessen lefelé és kattintson a „Startup mentése” elemre..
 8. Ugrás az „Adminisztráció” -> A „Kezelés” fülön az oldal alján található a „Útmutató újraindítása” gomb, és rákattint.
 9. A router újraindítása után lépjen az „Administration” menübe (13) -> „Parancsok” (14).
  Típus: / tmp / cactusvpn / vpn indítsa IP.ADD.RE.SS majd kattintson a „Parancsok futtatása” elemre..
  Cserélje ki a „IP-CÍM”Annak a kiszolgálónak az IP-jével, amelyhez csatlakozni szeretne. Az összes elérhető szerver megtalálható a fiókja csomagjának részleteiben.

  A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon: 6. lépés

 10. Lépjen a cactusvpn.com webhelyre, és ellenőrizze, hogy megváltozott-e az Ön IP-címe.

Az újraindítás után a PPD VPN beállítva a DD-WRT útválasztón. Ellenőrizheti a kapcsolatot az „Állapot” fülön, és kiválaszthatja a „WAN” lehetőséget. A bejelentkezés állapotának „Connected” -nek kell lennie. Ha azt mondja: „Disconnected”, kattintson a „Connect” gombra, és várjon kb. 1 percet. Ezután létre kell hozni a kapcsolatot. Ellenőrizheti, hogy csatlakozik-e a VPN-kiszolgálóhoz a www.whatismyip.com webhelyen, és megnézheti, megváltozott-e az Ön IP-je.

A PPTP VPN beállítása a DD-WRT útválasztókon
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 3 = 4

map